Председателството на Съвета на ЕС, което в момента е в

...
Председателството на Съвета на ЕС, което в момента е в
Коментари Харесай

Берлин натиска да не поставяме условия на Скопие

Председателството на Съвета на Европейски Съюз, което сега е в ръцете на Германия, прикани през днешния ден пред Северна Македония да не бъдат поставяни спомагателни условия за договаряния за участие в Общността.

Становището бе изразено от немския държавен министър Михаел Рот (на снимката) в отговор на въпрос на конференция след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси.

Подготвяме първата междуправителствена конференция с Албания и Северна Македония за декември, заяви той. Германското председателство се старае да бъде почтен медиатор, да гради здрави мостове. Стараем се да обсъждаме въпросите с българските сътрудници, тъй като би трябвало да работим на основата, която дружно положихме, добави той.

Не би трябвало да слагаме спомагателни условия и условия, които не са част от заключенията на Съвета на Европейски Съюз. Призовавам всички за градивен дух. В интерес на всички в Европейски Съюз, изключително на съседите на страните от Западните Балкани, е страните от района да имат европейска вероятност, добави той. Рот съобщи това във връзка публикувани цитати от документ за изискванията на нашата страна за поддръжка за Скопие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР