Председателският съвет на Народното събрание ще се събере отново по-късно

...
Председателският съвет на Народното събрание ще се събере отново по-късно
Коментари Харесай

Дата на президентския вот до края на деня?

Председателският съвет на Народното събрание ще се събере още веднъж по-късно през днешния ден, с цел да посочи датата за провеждането на президентските избори. При извършения сутринта съвет представителите на парламентарните групи не се сплотиха към обща дата, като предложенията са 7-и и 14 ноември.

Според заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ окончателното решение ще зависи от периодите за актуализацията на бюджета.

„ До края на деня ще имаме дата, само че имаме съмнение по отношение на датата – 7-и или 14-и. Всичко зависи от актуализацията на бюджета. Затова в границите на деня, до няколко часа, ще се съберем още веднъж да решим датата дефинитивно. “

Председателят на парламентарната група на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова уточни пред публицисти, че за тяхната група няма значение датата на президентския избор, като посочи, че план на решение за датата ще бъде импортиран на следващия ден в Народното събрание.

Не стана ясно дали на председателския съвет са били обсъждани избори две в едно – парламентарни и президентски.

Посочените дати значат, че в случай че президентските избори са на 7 ноември, вторият тур ще е на 14-и, а при дата 14 ноември, 21 ноември ще е датата за възможен втори тур. Крайното решение ще стане ясно след гласоподаване в пленарната зала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР