Председателката на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева отново

...
Председателката на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева отново
Коментари Харесай

Медицинската сестра Мая Илиева отново с прекратен договор

Председателката на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева още веднъж с преустановен контракт - този път от Белодробната болница „ Света София “. Според Илиева повода за това е че синдикатът извоювал промяна на статута на болничното заведение в инфекциозна, работейки с пациенти с ковид.
„ Ние поискахме от нашия шеф да промени статута на болничното заведение, цялата, защото всички към този момент трябваше да обслужваме такива пациенти, да имаме едно понижено работно време, 7 часа, както в инфекциозните звена, и да ни бъде изменена главната заплата. Много не му се щеше, по тази причина ние от Синдиката на българските медицински сестри написахме допитване до господин Ананиев, който, по този начин да се каже, му разпореди да бъде заменен статутът на болничното заведение и естествено, отсам към този момент излязоха доста изключителни часове труд, които те трябваше да ни изплащат, усилиха и заплатите на сътрудниците “, сподели Мая Илиева.
Пред БНР шефът на Белодробната болница доктор Любчо Пенев съобщи, че като шеф има право да не продължи изпитателния ѝ период. И че статутът на болничното заведение не е променян.
„ Това са клевети, не искам да разясня неща, които са надалеч от истината, болничното заведение е многопрофилна доста от от дълго време, тъй че изрично не. Можете да го ревизирате и в Търговския указател “, сподели той.
От Министерство на здравеопазването оповестиха, че статутът на Белодробната болница не е променян, преоборудвани са единствено обособени звена за лекуване на ковид, а увеличените разноски за личен състав по време на пандемията са факт за доста от лечебните заведения. Седемчасово е работното време единствено за личния състав към реанимационните и интензивните отделения, прецизираха още от здравно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР