Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателката на

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателката на
Коментари Харесай

ЕС обмисля голям пакет от помощи за Тунис

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателката на Италия Джорджа Мелони и нидерландският министър председател Марк Рюте дойдоха през днешния ден на посещаване в Тунис - основна за възпирането на противозаконната имиграция страна, чието икономическо положение тревожи Европа, съобщи Франс прес.

Фон дер Лайен, Мелони и Рюте бяха посрещнати от министър-председателката на Тунис Наджла Буден, преди да се срещнат с президента Каис Сайед.

Преди идването им от Брюксел обясниха, че задачата на визитата е да се разиска " съглашение за съдействие в региона на стопанската система, енергетиката и миграцията ".

Европейският съюз е подготвен да отпусне до 900 милиона евро за подкрепяне на стопанската система на Тунис, както и незабавна спомагателна бюджетна помощ от 150 млн. евро, " след реализиране на нужното съглашение ", разгласи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс.

Европейски Съюз е подготвен да даде на Тунис и 100 млн. евро за ръководство на границите, издирвателни и избавителни действия, ограничения за битка с трафика на хора и връщане на мигранти, с цел да се оправи с миграционния проблем, съобщи Фон дер Лайен при визитата си в северноафриканската страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР