Председателката на БСП Корнелия Нинова разкритикува извънпарламентарните десни на площада,

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова разкритикува извънпарламентарните десни на площада,
Коментари Харесай

Нинова се нахвърли на протестиращите

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкритикува извънпарламентарните десни на площада, които не признават напъните на социалистите и пренебрегват алените, съобщи Дарик.

В отчета си пред делегатите на 50-я конгрес на столетницата тя уличи Демократична България, " Да, България ", " отровното трио " и другите парчета от десницата, че не оферират нищо като проект за развиването на страната, оттатък оставките, които желаят.

" Какъв излаз от рецесията и промени оферират десните? Оставка на Борисов и Гешев и смяна в правосъдната система. Прекрасно - и ние желаеме това и го желаеме от дълго време. Къде бяха те, когато предлагахме напълно друга философия на антикорупционно законодателство и правосъден надзор върху актовете на основния прокурор? ", попита Нинова.

" В Народното събрание часове наред бранехме от трибуната върховенството на закона, разделянето на управляващите и взаимния надзор, както и налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор. Никой няма право да отхвърля тези старания на Българска социалистическа партия и ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Десните го вършат - отхвърлят тези наши старания, закрепени в остаряла антикомунистическа реторика, която младите по площадите въобще не схващат. Промяна в правосъдната система - да, само че и ние желаеме. Достатъчно ли е? Къде им е проектът за стопанската система, за образованието, за опазване на здравето и за демография? ", запита тя.

„ Обидата на социалистите, които стачкуват, набъбна изключително през последните седмици поради речите на неофициалните водачи против комунизма, и парцелирането на митинга. “

Нинова посочи, че левицата първа е заговорила за корупцията и паралелната страна, поради които през днешния ден протестиращите са на улицата. Имаме право да претендираме, че ще сме достоверни носители на смяната, уточни тя.  Соцлидерката добави, че алените не желаят да яхват митинга, само че би трябвало да има справедлива оценка за партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР