Предполагаше се, че той има какво да разкаже за предполагаемите

...
Предполагаше се, че той има какво да разкаже за предполагаемите
Коментари Харесай

Руската афера: все по-близо до Тръмп


Предполагаше се, че той има какво да опише за хипотетичните връзки с Русия на хора към Доналд Тръмп. Така и се оказа - Майкъл Флин направи самопризнания, които трансферират горещия картоф на зетя на президента.

След признанието на някогашния консултант по националната сигурност Майкъл Флин в аферата за хипотетичните връзки с Русия,.

Според информации в медиите, Къшнър е наредил на Флин да откри контакти с публични съветски представители. Телевизия NBC се базира на две доверени лица, чийто имена не се оповестяват. " Вашингтон поуст " и уеб сайтът BuzzFeed също сочат Къшнър за индивида от преходния екип на Тръмп, който е подтикнал Флин да откри контакти с тогавашния съветски дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк.
Редакцията предлага
Къшнър е един от най–доверените хора на Доналд Тръмп. Ако в действителност се потвърди, че точно той е наредил на Флин да беседва с Москва, така наречен „ съветска спекулация ” ще се озове към този момент в непосредственото обграждане на президента.

Флин призна за лъжливи показания

В петък съобщи, че е излъгал за контактите си с Русия. Пред федералния съд във Вашингтон той съобщи, че е дал подправени показания през следователите на ФБР по отношение на контактите си с съветския дипломат Сергей Кисляк. Става дума най–вече за телефонни диалози, които Флин е водил с Кисляк през декември 2016 година. Тогава някогашният военачалник беше разгласен от Тръмп за консултант по въпросите на националната сигурност - още преди да изтече мандатът на президента Барак Обама.

Майкъл Флин подписа декларация, в която признава, че държанието му е било погрешно. Той се съгласява да сътрудничи на управляващите и в частност да спомага напълно на специфичния прокурор Робърт Мълър „ в името на моето семейство и нашата страна ”. По този метод някогашният 3-звезден военачалник може да избегне правосъден развой.

Екипът на дългогодишния шеф на ФБР Робърт Мълър проверява от месец май хипотетичните незаконни контакти на предизборния щаб на Доналд Тръм с Русия. Разследването би трябвало да откри дали тези контакти са повлияли резултатите от президентските избори, включително посредством хипотетичните съветски хакерски офанзиви в интерес на Тръмп. Американските секрети служби считат, че в Съединени американски щати е била извършена широкомащабна акция на съветското държавно управление, която е целяла да навреди на кандидатката на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън. В нов документ, показан от специфичния следовател Мълър в съда, се споделя, че Майкъл Флин е разговарял по телефона с тогавашния съветски дипломат по поръчка на почитан и виновен член на предизборния щаб на Тръмп.

Майкъл Флин - основен очевидец в съветската спекулация?

След последните изявления в медиите, които засягат Къшнър, Белият дом незабавно изясни посредством юрист на Тръмп, че Майкъл Флин е работил по своя самодейност, и че в аферата не са забъркани други лица. Все още не е ясно, дали самият Доналд Тръмп е знаел за контактите с Русия и дали е взел участие в тях.. Правителството в Москва също отхвърля всички обвинявания за интервенция в предизборната битка в Съединени американски щати.

Не за първи път на мушката

Джаред Къшнър попада за повторно в полезрението по отношение на съветската спекулация. Съпругът на дъщерята на Тръмп Иванка е взел участие през 2016 година в една среща с съветска адвокатка, на която е ставало дума за компрометиращи материали за кандидатката на демократите за президентския пост Хилари Клинтън. Също и с съветския дипломат Кисляк Къшнър се е срещал два пъти, признава самият той.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР