Предполагаме ви е омръзнало да слушате за спестяванията на родителите

...
Предполагаме ви е омръзнало да слушате за спестяванията на родителите
Коментари Харесай

Десет реално работещи начини за пестене на пари

Предполагаме ви е омръзнало да слушате за спестяванията на родителите ви, приятелите или специалистите по персонални финанси, даващи препоръки, които са неприложими за родната ни реалност.

Ето за какво ще ви предложим няколко в действителност работещи трика за увеличение на парите ви за черни дни. Вижте ги. Ще ви отнеме единствено 1-2 минути да ги прочетете, само че пък ще са ви потребни.

1. Време е да започнете в този момент

Не, това не е заричане, което би трябвало да дадете пред себе си. Просто би трябвало да го извършите – започнете от през днешния ден. Независимо дали става въпрос за събиране на стотинките ви в касичка, по левче всеки ден или по 25 лева на седмица и така нататък Независимо какъв брой можете да отделите – направете го през днешния ден.

2. Обядът да е от у дома

Ако сте от огромен град, то по всяка възможност денят ви стартира с кафе, вероятно цигари (ако пушите), билетче за градския превоз и по-късно денем – обяд. Не, тук не споделяме да спрете да пиете кафе или да пушите (това ще е доста добър метод за спестяване), а просто да си носите обяд от у дома. Ще ви излиза най-малко два пъти по-евтино и доста по-вкусно и потребно.

3. Разпродажба

Популярна реклама у нас споделяше, че можем да си набавим до 1000 лева, ако продадем остарели и ненужни движимости. Е, може би е малко пресилено, само че 100-200 лева са елементарно постижими. Просто би трябвало да определите кои са движимостите, от които нямате потребност.

4. Без питейни заведения

Колко постоянно излизате? А каква е междинната сума, която оставяте в питейните заведения? А за какво не се опитате да изкарате уикенда и без визитата им?

5. Фитнес и/или телевизия

В случай че в действителност желаете да пестите, ще би трябвало да замразите визитите си във фитнеса. При състояние че към това добавите и месечната такса, която плащате за телевизия, сумата ще набъбне много, нали?

6. Планирай почивката си от рано

Ранното обмисляне на почивката, както и закупуването на самолетни билети, ще ви спести много пари. Според другите дестинации, това може да остави в джоба ви сума сред 10 и 20 на 100 от бюджета ви за отмора.

7. Рефинансирайте заема си

В интервал на ниски лихви може би е добре да се замислите за рефинансиране на отговорностите ви. Това в множеството случаи или няма да ви коства нищо, или ще ви коства дребна сума. Единствено при рефинансиране на ипотечен заем от друга банка ще имате спомагателни разноски за нотариус. В случай че заемът ви е теглен преди повече от 2-3 години, тогава тези разноски ще са в пъти по-ниски от понижението на месечната ви вноска в дълготраен проект.

8. Приходи, доходи, доходи!!!

Всеки човек самичък може да ограничи разноските си, ако му се постанова или в действителност го желае. Това, което е по-важно, са приходите. Съсредоточете се върху тях. Можете ли да започнете спомагателна работа? Дори и няколко часа седмично ще са изцяло задоволително за касичката ви.

9. Внимавайте в извършването на покупки

Експерти поучават потреблението на лист при извършване на покупки в супермаркета. В случай че постоянно се придържате към него, това ще остави много добра сума в портфейла ви.

10. Съберете задълженията си

В случай че имате вземания, в този момент е моментът да си ги съберете. Помолете приятелите си да си платят, а при положение, че го създадат ще разполагате с известна сума пари, която е най-добре да спестите.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР