Предполагали сте, че сладолед, ягоди, сирене или домати могат да

...
Предполагали сте, че сладолед, ягоди, сирене или домати могат да
Коментари Харесай

Храните, които водят най-често до хранително натравяне

Предполагали сте, че сладолед, ягоди, сирене или домати могат да бъдат повода за вашето хранително отравяне.

Домакините би трябвало да бъдат доста деликатни при обработката на храната, тъй като елементарно можем да си докараме пакост с на пръв взор безобидното готвене.

Ето и няколко неточности, които позволяваме в кухнята и които могат да бъдат много рискови.

1. Неправилното предпазване на сиренето

В домашни условия много елементарно можем да си докараме отравяне от неприятно съхранени сирена. Разваленото и неприятно сирене се свързва даже със салмонела. В много случаи то може да аргументи преждевременно раждане при бременни дами, по тази причина лекарите не разрешават или лимитират потреблението на меки сирена при бременни.

2. Лошо измити зеленчуци

Често хората вършат грешката да употребяват зеленчуци и плодове, които не са добре измити, а това, от своя страна, може да ви аргументи болест с разнообразни бактерии и микроби. Затова постоянно когато носите у дома плодове и зеленчуци, се грижете те да са добре почистени и измити - по този начин ще бъдете сигурни, че по тях не е останало нещо рисково, което може да заплаши здравето ви по време на консумация.

3. Вкусните гъби - съществени убийци

 Гъби

Никога не си позволявайте да консумирате гъби, които са брани от хора, които не са познавачи на тези вкусотии. Препоръчително е да си набавяте този тип зарзават от сигурни източници. На пазара към този момент се намират елементарно съвсем всевъзможни типове гъби, тъй че по-добре е да не рискувате.

4. Ягоди, малини - цайклоспора

 Ягоди и малини

Цайклоспората е бактерия, която предизвиква диария, обриви и дехидратация на организма. Тази бактерия е постоянно срещана по плодове като малини и ягоди, тъй че - още веднъж мием добре преди консумация.

5. Вкусни стриди

 Стриди

Една много вкусна и рискова храна. Опасна е поради световното стопляне. Точно стоплянето на водите в огромните водоеми по цялостен сват спомага за развиването на микроорганизми в стридите и те се трансформират в заплаха за нас. Интересен факт е, че членовете на кралското семейство имат възбрана да използват морски блага тъкмо заради тази причина, те могат да бъдат доста рискови, а никой не желае член на кралското семейство да се окаже токсичен, нали. Ние не сме членове на кралското семейство, само че също като тях би трябвало да внимаваме при потреблението на тези храни, тъй като можем в действителност да съжаляваме по-късно.

6. Плодче и зарзават в пакетче

 Опасни храни

Плодовете и зеленчуците, които срещаме в пакетиран тип в магазинната мрежа, също могат да се окажат рискови за нас и и фамилията ни, тъй като няма гаранция, преди да бъдат пакетирани, какъв брой дълго и къде са били съхранявани те. Бъдете деликатни. Избирайте такива с транспарантни опаковки, които най-малко могат да бъдат огледани частично.

В последна сметка, когато всичко е добре сварено/изпечено, измито и със сигурен генезис, е концепция по-безопасно за нас и здравето на нашето семейство. И не забравяйте постоянно да четете етикетите на продуктите, които купувате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР