Предполагаемото завръщане на Себастиан Льоб в Световния рали шампионат (WRC)

...
Предполагаемото завръщане на Себастиан Льоб в Световния рали шампионат (WRC)
Коментари Харесай

Себастиан Льоб се завръща във WRC най-рано на рали Мексико

Предполагаемото завръщане на Себастиан Льоб в Световния рали шампионат (WRC) към този момент е още по-конкретизирано. Според Autosport деветкратният първенец ще започва в автомобила на Citroen най-рано на рали Мексико. През лятото французинът тества новото потомство рали автомобил на Citroen както на макадам, по този начин и на асфалт, а шефът на френския отбор Ив Матон разгласи, че договарянията с Льоб текат.
Със сигурност обаче Себастиан няма да вземе присъединяване на рали Монте Карло поради уговорката си към Peugeot на рали Дакар до 20 януари, както и на рали Швеция през февруари поради раликрос програмата си.

" Водим полемики с Льоб за идната година. Единственото нещо, в което сме сигурни, е, че той ще пропусне Монте Карло поради Дакар, само че това не значи, че идната година няма да се появи. Ние имаме потребност да завършваме световните си визии за водачите си следващата година ", съобщи Матон.

Рали Мексико е място, на което Льоб държи извънземен връх – шест поредни победи в интервала 2006 – 2012 година. Последното присъединяване на първенеца във WRC бе в Монте Карло през 2015-а, когато водеше за по-голямата част от първия ден, само че излезе от пътя на завой и повреди окачването на автомобила си, поради което финишира осми.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР