Предполагаемият организатор на подкупи в Европейския парламент Антонио Панцери излиза

...
Предполагаемият организатор на подкупи в Европейския парламент Антонио Панцери излиза
Коментари Харесай

Предполагаемият организатор на подкупи в Европейския парламент Антонио Панцери остава под домашен арест

Предполагаемият уредник на подкупи в Европейския парламент Антонио Панцери излиза от пандиза при избрани условия, оповестиха през вчерашния ден прокурори в Брюксел, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Съдът постанови Панцери да бъде под домакински арест с електронна гривна до започване на делото, заяви прокуратурата.

Бившата зам.-председателка на Европарламента Ева Кайли и белгийският евродепутат Марк Тарабела остават в пандиза, се показва в известието. Заедно с Панцери и още един евродепутат, те са обвинени във взимане на подкупи от Катар и Мароко в подмяна на оказване на въздействие върху евроинституцията.

Подсъдимите са упрекнати и в пране на пари и участие в незаконна организация.

През януари Панцери подписа съглашение с прокуратурата и даде обещание да разкрие в цялост осъществяваната активност, станала известна в края на 2022 година

В края на февруари сътрудникът на Кайли Франческо Джорджи получи позволение да напусне пандиза при избрани условия. Италианецът би трябвало да продължи да изтърпява мярката си за неотклонение под домакински арест с електронна гривна на глезена.

Под домакински арест в Неапол е и Андреа Коцолино, също евродепутат, за който съдът се произнесе, че е евентуално да е забъркан в абсурда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР