Предпазните средства са от първостепенно значение за всеки сексуално активен

...
Предпазните средства са от първостепенно значение за всеки сексуално активен
Коментари Харесай

3 полово предавани болести, които прихващаме и с целувка


Предпазните средства са от първостепенно значение за всеки полово деен човек, само че истината е, че от време на време даже те не могат да ни предпазят изцяло. Има полово излъчени заболявания , с които може да се заразим даже и при цялостна полова предварителна защита. Така е, тъй като има някои излъчени най-вече по сексуален път болести, които може да прихванем и с целувка .

Да практикуваш напълно обезопасен секс и да прихванеш полово излъчена болест от целувка с колегата е същински малшанс. Макар и редки обаче, такива случаи се откриват и учените в детайли наблюдават кои са болесттите, които може да прихванем по този метод. До момента е изяснено, че има най-малко 3 такива , само че е открито и

че някои заболявания резервират „ правото “ си да се предават само по полов път.

Херпес
Херпесът на устата доста елементарно може да се съобщи при целувка посредством секретираната течност, съдържаща множеств охерпесни вируси. Съвременните изследвания демонстрират, че херпес симплекс вирус вид 1 , пораждащ херпеса на устните, може да предизвика поява и на генитален херпес, който до неотдавна се считаше, че се отключва само от полово излъчвания херпес симплекс вирус вид 2. За да се задълбочат нещата, учените откриват, че с херпес може да се заразим и при целувка с притежател на вируса, който сега няма изявен кожен проблем.

Сифилис
Първата демонстрация на сифилиса са ранички в интимната област или около устните, които постоянно се бъркат с тези при херпеса. Заразяването с бактериите причинители е главно посредством пряк контакт и може да стане даже с целувка, когато сътрудникът има раничка от сифилис около устата си. Затова към сходни кожни прояви би трябвало да се подхожда деликатно, изключително при хора, постоянно сменящи сътрудниците си.

Свързани публикации.. 10-те най-заразни заболявания 0 С какво може да се заразим при целувка? 0 Секс с сътрудник или интернет порно – желае ли запитване? 1

СПИН
Вирусът ХИВ, причиняващ СПИН, се предава само посредством спермата, вагиналния секрет, кърмата и кръвта. Няма данни, че може да се съобщи посредством слюнката, само че има документирани случаи, когато ХИВ се предава сред двама души, които имат въпреки и дребни кървящи ранички в устата си ( афти, кървящи венци и др.).

Успокояващата вест за всички, които не желаят да стигат до крайности в предварителната защита на риска от целувките, е, че има и полово излъчени заболявания, които остават твърдо в тази рамка на разпространяването си. Проучванията сочат, че няма никакъв риск целувката да ни разболее от съществени болести като хламидия или гонорея да вземем за пример.

Малка разтуха, само че пък основна. Поредно доказателство, че множеството неща в секса са въпрос на късмет, даже при обмислен и изцяло профилактиран риск.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР