Предложените законопроекти на националистите (Обединени патриоти - бел.ред.) не предлагат

...
Предложените законопроекти на националистите (Обединени патриоти - бел.ред.) не предлагат
Коментари Харесай

Аталай: Националистите ограничават права и свободи

" Предложените законопроекти на националистите ( " Обединени патриоти " - бел.ред.) не оферират растеж на стопанската система. Техните оферти са постоянно за ограничение и възбрана на права и свободи и ориентиране на омразата към малцинствата, а напоследък - по какъв метод да бъдат национализирани огромните браншове. С нищо друго не се занимават ". Това разяснява националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в изявление за БНР.

Оказа се, че Движение за права и свободи не е основател на всичко, което с случва в страната през последните 30 години, акцентира той. По думите му, когато е ръководство на ГЕРБ и съдружните им обединения, всички те стартират да мислят единствено за себе си, а не за обществото.

Движение за права и свободи се отличава от другите политически обединения по своята праволинейност, акцентира Рамадан Аталай.

Във връзка с упрека на парламентарната група на " Обединени патриоти " към ГЕРБ за взаимни дейности с Движение за права и свободи и поръчката им да излязат от обединението с ГЕРБ, след разнобой по измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, Рамадан Аталай разяснява: " Предложението за доброволните формирования Оперативна програма го бяха създали в Закона за устройство на териториите преди 2 години. Интересното е, че това предложение не идва единствено от Оперативна програма, само че и от зам.-председателя на Народното събрание господин Емил Христов. Опитите тогава не съумяха, тъй като Цветан Цветанов - тогава ръководител на ПГ на ГЕРБ, разбра, че това, което се предлага е неприемливо. Че не могат да се основават някакви шпиц групи, които да се употребяват по всевъзможен метод и както си желаят, в интерес на ръководещите. Сега " Обединени патриоти " взеха решение, че могат да прокарат " по терлици " това предложение в Закона за Министерство на вътрешните работи ".

Аталай уточни, че позицията на Движение за права и свободи и тогава, и в този момент е поредна и е срещу доброволните отряди. Според него огромна част от ГЕРБ също е срещу това предложение на Оперативна програма, само че " натискът от патриотите и изнудването на ГЕРБ беше реалност ".

Депутатът от Движение за права и свободи разяснява още, че " кореспонденцията от Дубай ", която обвиненият Васил Божков поддържа всеки ден, не дава добър облик на България пред Европа, а също и пред обществото.

Рамадан Аталай изрази общо мнение на Движение за права и свободи, че ГЕРБ са позволили в ръководството на страната доста неподготвени за това хора, така наречен калинки, което е проблем: " Това не е задоволително и е извънредно време обществото да вземе нещата в ръцете си и да изгребе пяната от средите на ръководещите ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР