Предложението за водещ кандидат беше много по-демократично и ЕК щеше

...
Предложението за водещ кандидат беше много по-демократично и ЕК щеше
Коментари Харесай

Европа на нациите решила кандидатите на тъмно

" Предложението за водещ претендент беше доста по-демократично и Европейска комисия щеше да има доста по-голяма легитимност. За страдание в Европейския съвет, където ЕНП няма болшинство, се събраха водачите на страните от Европейски Съюз и взеха решение по непрогледен метод да предлагат други претенденти за позициите в Европейски Съюз. Това е Европа на нациите - да се събере през нощта Съветът и да реши каквото си желае ". Това съобщи пред БНР евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев - заместник-председател на групата на ЕНП. Той посочи, че незабавно след номинацията ѝ Урсула фон дер Лайен се е срещнала с групата на ЕНП в Екологичен потенциал и е декларирала упоритостта си за по-единен и по-силен Европейски Съюз.

Според Ковачев Фон дер Лайен ще успее да събере болшинство в Екологичен потенциал и съобщи, че той ще гласоподава за номинацията ѝ за ръководител на Европейска комисия.

Евродепутатът се разгласи за пряк избор на президент на Европейския съюз: " Трябва да има доста по-бързо и по-ефикасно взимане на решения в Европейски Съюз, както в една национална страна - прехвърляне на права и отговорности на национални държавни управления и на народен президент, по този начин би трябвало и в Европейски Съюз да вървим в такава посока ".

Андрей Ковачев изрази отвращение от думите на външния министър на Сърбия и разяснява проблема, в който България и Сърбия взаимно търсят дипломатически пояснения, откакто Ивица Дачич реагира остро на имитация на Бойко Борисов за статута на Косово: " Мисията на Европейски Съюз е това, което ни е разделяло, да бъде преодоляно. Ние желаеме интеграцията на страните от Западните Балкани, само че те би трябвало да преодолеят своите исторически проблеми. Ние не желаеме в Европейски Съюз да влизат страни с проблеми, които да станат проблеми на Европейски Съюз. Включително и нашите проблеми със Западните околности. На равнище Белград всичко наподобява идеално, а като отидете в Босилеград - нищо не е идеално ".

Във връзка с решението на Народното събрание да понижи партийните дотации и последвалото писмо на Българска социалистическа партия до европейски институции, Ковачев разяснява, че това е национална политика и не е тематика, по която европейските институции би трябвало да дават съвет.

Ковачев удостовери, че Мария Габриел ще е българската номинация за еврокомисар. По думите му ресорът цифровизация е значим, само че не предвижда дали България още веднъж ще го получи. " Предстои да преговаряме с госпожа Фон дер Лайен за допустимо най-хубавия сектор за България ", безапелационен беше евродепутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР