Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния

...
Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с коментар за предложението за бюджет на служебното правителство - Топ новини

Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на настоящия бюджет значи заледяване на приходите и увеличение на цените. Това е неуместно при високата инфлация и всеобщото обедняване на българските жители. Категорично сме срещу. Ние предлагаме тъкмо противоположното: таван на цените и увеличение на приходите. 

Това съобщи водачът на  Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Сливен, оповестиха от пресцентъра на партията.  

„ Искаме увеличение на минималната заплата от 710 на 850 лева, майчинството да бъде колкото минималната заплата, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи фамилии с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко на прага на беднотия от 504 л в.  Вижте какво се случва в Европа и света. Германия утвърди 200 милиарда евро за поддръжка на семействата и стопанската система. Япония също 200 милиарда поддръжка, на всички места постановат таван на цени. Само нашият длъжностен кабинет обрича народа на апетит и мраз. Причината, която оповестиха служебните министри на Радев е, че служебно държавно управление не може да дефинира дълготрайни политики и нямало болшинство в Народното събрание. Така ли? Нима това служебно държавно управление не утвърди нов капиталов разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 година Нима те не взеха решение да се купят 10 самолета “Грипен “ ?  Това държавно управление организира търгове за доставка на газ до 2034 година По-дългосрочна политика от това, здраве му кажи. И го прави без болшинство в Народното събрание. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 година, а за заплати на служащи, майчинство, детски, пенсии не може за една година – 2023г. “, добави тя.  

„ Призовавам всички водачи на парламентарни партии да се противопоставим на замразяването на приходите и поддръжката за стопанската система и да подсигуряваме, че сме способни да приемем бюджет, с който да подкрепим народа си в тежките месеци, които ни чакат “, сподели още , която продължава обиколката си, част от поредицата срещи на парламентарната група на , членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на левицата с организациите си и с жители в цялата страна. Днес , народните представители Георги Свиленски, Деян Дечев, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев и членовете на ИБ на  Катя Георгиева и Георги Йорданов организират срещи в Сливен, Нова Загора и Твърдица.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР