Предложението на френското председателство на ЕС няма да разреши спора

...
Предложението на френското председателство на ЕС няма да разреши спора
Коментари Харесай

Никола Димитров: Френското предложение няма да реши спора ни с България

Предложението на френското председателство на Европейски Съюз няма да позволи разногласието с България, счита някогашният министър на външните работи в предходното държавно управление на Република Северна Македония Никола Димитров, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Достатъчно е да се обърнем към самата методология, която беше френска самодейност, където се споделя, че никой няма да злоупотребява с нерешени двустранни въпроси в процеса на присъединение. Има въодушевление измежду страните членки и македонската страна би трябвало да им подсети тези правила. Това изцяло ще скапе процеса, ще го обезобрази и ще ни сложи на паркинга на Европейски Съюз за неопределен срок. Това предложение не взема решение разногласието ни с България. Това, че Радев споделя, че македонските българи тук не са малцинство, че са пълноправен народ с другите нации и не би трябвало да се загатва македонския народ. Това, че към момента имат запаси към македонския език, приказва, че ние към момента имаме спор и има упоритости европейският развой се употребява за реализиране на българските цели”, сподели той по телевизия " Телма ".

Димитров съобщи, че приемането на предлагането на Франция значи, че Албания ще стартира договаряния, а Република Северна Македония няма да стартира този развой, до момента в който не промени конституцията си. А в Народното събрание на страната мъчно ще бъде реализирано нужното за смяна в конституцията болшинство от 2/3, тъй като ВМРО-ДПМНЕ изрично се опълчва на отварянето на конституцията и включването на българите в нея.

Според него в София има напредване по предлагането на френското председателство, тъй като София извършва изцяло първичните си оптимални цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР