Предложение за промяна размера на такса смет за юридическите лица

...
Предложение за промяна размера на такса смет за юридическите лица
Коментари Харесай

Вдигат таксата смет за фирмите в Монтана

Предложение за смяна размера на такса боклук за юридическите лица в Монтана ще бъде импортирано за разглеждане в общинския съвет. Предвижда се през идната година таксата от 7.5  да стане 9 промила. Така приходи по проект сметката за битови боклуци в общинския бюджет биха се нараснали от 5 200 000 лева на 6 300 000 лева
„ За жители няма да бъде променян промила от 3.86, смяната ще засегне парцелите, които са отвън регулация. Това са скъпи нежилищни парцели, които се употребяват с търговски цели. Те са на физически лица, само че се употребяват с комерсиално предопределение. Не може да живеят 2 000 души във вилната зона, където вилите са до милион и нагоре, това е хубаво, че хората са си създали, че ги имат, само че не може да не се заплаща нищо. Не можем да се оправим с големите вълни отпадъци, които се свличат от цялата зона, а в същото време огромна част от тези парцели са освободени и никой не заплаща “, аргументира се кметът Златко Живков.
В общината непрестанно се появяват противозаконни сметища, а при увеличените цени на горивата и заплатите общината  все по-трудно мъчно се оправя с разноските. Вероятно през идната година Монтана ще усили и размера на възмездния налог, който се заплаща при придобиване на парцел. Сега той е 2.6 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР