Предлагаме ви няколко предястия, които може да приготвите за всеки

...
Предлагаме ви няколко предястия, които може да приготвите за всеки
Коментари Харесай

Заменете тежките ястия с леки ордьоври и хапки

Предлагаме ви няколко предястия, които може да приготвите за всеки празник, през които очаквате посетители. По този метод ще си спестите приготвянето на някакво комплицирано главно ядене, защото рецептите, които предлагаме, са задоволително хранителни и вкусни.

Нашите оферти включват руло, една рецепта за пури от свински дроб, едно предястие с кускус, което може да бъде сервирано и вместо салата, и предястие с краставици.

Пълнено руло

Необходими артикули за вареното тесто: по 1 ч.ч. брашно и вода, 4 яйца, ½ ч.ч. олио, 1 ч.л. сол

 Заменете тежките ястия с леки ордьоври и хапки

Необходими артикули за плънката: 3 сварени яйца, 250 г извара, 60 г масло

Начин на подготвяне: В подобаващ съд слагате водата, мазнината и солта, след което слагате тенджерката на котлона и изчаквате да заври. Следва да изсипете брашното и да бъркате, до момента в който вареното тесто стартира да се отделя от съда. Когато сместа поизстине, стартирате да добавяте яйцата едно по едно, като не спирате да бъркате пламенно.

Когато тестото се уеднакви, изсипвате го в авансово намаслена тава с правоъгълна форма и го печете на умерена фурна. След това обръщате готовия блат на влажна забрадка и навивате на руло. Оставете да изстине. През това време пасирате всички артикули за плънката и намазвате блата с нея. Отново навивате на руло и оставяте в ледник за няколко часа.

 Пълнени краставици

Следващото предястие е доста леко и извънредно вкусно. За да си го извършите, ще са ви нужни 2 краставици, които ще нарежете на части по към 6 см и ще им издълбаете семето. Сварени пилешки гърди нарязвате на дребни части и смесвате дружно с ¼ ч.ч. скълцани на ситно бадеми, магданоз на усет и малко надробен черен пипер.

Разбърквате сместа и оставяте на студено в хладилника. През това време смесвате една чаена чаша майонеза, 3 с.л. олио, 2 с.л. лимонен сок, черен пипер и сол – уеднаквявате сместа. Следва да смесите този сос с месото с бадеми и да разбъркате добре. Напълнете краставиците и предястието е готово.

 Кус-кус с майонеза

Пурички от свински дроб

Необходими артикули: 250 г свински дроб, 250 г мляно месо, лук, магданоз, джоджен, 2 филии самун, олио, сол и черен пипер

Начин на подготвяне: Измивате дроба и го нарязвате наситно, след което го смесвате с месото. Към тях добавяте настърган на ренде лук, нарязаните на ситно магданоз и джоджен, напоени и отцедените към този момент филии самун, черен пипер и сол.

Размесвате добре и от сместа оформяте дребни пурички - към 3 см, след което всяка от тях се увива във фолио, авансово намазано с масло. Пекат се в гореща фурна и се сервират топли.

И тъй като се случва от време на време гостите да дойдат ненадейно, ви предлагаме едно бързо предястие, което може да бъде признато и за салата. Сварявате половин пакет кускус и го смесвате с равни количества майонеза и цедено кисело мляко. Към тази примес добавяте сол и 2 скилидки счукан чесън, както и някои от обичаните ви зеленчуци, нарязани ситно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР