Предлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на

...
Предлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на
Коментари Харесай

Да си приготвим печен лаврак

Предлагаме ви две предписания за печен лаврак, другите разгледайте на посочения линк. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от размера на рибите. Ето и какви са останалите нужни артикули:

Лаврак със спанак

Необходими артикули: 2 филета от лаврак, спанак, 1 глава лук, ½ ч.ч. бяло вино, черен пипер, сол, масло

Начин на подготвяне: Отрежете две части алуминиево фолио и ги намажете хубаво с масло. Отгоре прибавете измития и отцеден спанак – разпределете го по равно на двете части фолио. След това нарежете на ситно главата лук и поръсете върху спанака.

Филетата от лаврака поръсете от двете страни със сол и черен пипер, след което ги сложете върху спанака и лука. Върху рибата сложете няколко късчета масълце и поръсете с бяло вино. Затворете фолиото като пакет, с цел да може рибата хубаво да се задуши.

Изпечете рибата във фурната, след което отворете деликатно пакетите и изсипете соса от двете филета в купичка. В плитка паница сложете спанака и лаврака, а от горната страна полейте със соса, в който сте добавили малко лимонен сок.

 Печен лаврак

Можете да сервирате рибата с гарнитура от печени пресни картофи, варен ориз с подправки или салата от краставици.

Следващата рецепта е по-лесна и бърза за подготвяне. За нея ще са ви нужни цели лавраци. Измийте и почистете лаврака, след което би трябвало да извършите диагонални сечения върху кожата чак до гръбнака на лаврака.

Внимавайте да не срежете костта.

В тези прорези прибавете няколко клончета розмарин. Сложете от подправката и в коремната празнина на лаврака. Сложете рибата в тава с домакинска хартия, поръсете я със сол и я намажете с масло. Сложете лой и сол и в коремната празнина на лаврака.

Печете в авансово загрята умерена фурна, само че без да завивате с алуминиево фолио. Целта е рибата да има хрупкава коричка. След като се изпече, отделете филетата от гръбнака и хубаво полейте с лимонен сок, прибавете и малко зехтин. Сервирайте със салата от свежи зеленчуци.

Освен печен лаврак, пробвайте също:

- лаврак на тиган;

- лаврак на скара;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР