Предлагаме новият проект на Здравната карта да бъде преработен, професионално

...
Предлагаме новият проект на Здравната карта да бъде преработен, професионално
Коментари Харесай

БСП настоява проектът на Здравната карта да бъде преработен

Предлагаме новият план на Здравната карта да бъде модифициран, професионално разискван и да бъдат по всевъзможен метод предпазени ползите на българското опазване на здравето – регионалните, общинските и университетските лечебни заведения. Това съобщи във Велико Търново на конференция във Велико Търново депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов.

„ Трябва преструктуриране на болничната помощ. Ясно е, че са изменени демографските наличия в страната, само че това не може да стане единствено с стопански способи. Не може да се повтаря непрестанно, че салдото на цифрите може да реши проблемите на опазването на здравето ”, разяснява още проф. Михайлов.

По думите му картата е единствено една форма на визия върху положението на опазването на здравето в страната. Тя не е инструмент за решение на проблемите.

„ Инструментът за съществена смяна е финансирането на здравната система.Финансирането с клинични пътеки, с лечебни заведения търговски сдружения, с непризнат труд на медицинските експерти е надълбоко порочно. Това желаеме да променим. Имаме собствен модел и ще го представим на обществото ”, сподели още проф. Георги Михайлов.

Моделът за различно ръководство на България по секторни политики ще бъде показан на уголемен конгрес на Националния съвет на Българска социалистическа партия до края на юни. За това осведоми депутатъ от Българска социалистическа партия за Великотърновския район Весела Лечева.

Тя разясни, че главните браншове за социалистическата партия са сигурност, опазване на здравето, обучение и демографска политика. Народните избраници от „ Българска социалистическа партия за България ” Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков предизвикаха среща с лекарското съсловие в остарялата столица. Дискусията бе на тематика „ Проблеми и провокации в българското опазване на здравето ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР