Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси, заявява лидерът

...
Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси, заявява лидерът
Коментари Харесай

БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Предлагаме нов модел за ръководство на водните запаси, декларира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена в известие на пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Водата и ръководството на водните запаси не престават да са един от главните проблеми в България, те имат съществено влияние върху обществения живот, екологията и стопанската система на страната, показва Нинова. Според нея държавното управление на Борисов се е провалило и в този бранш.

" Напомняме, че министър от кабинета " Борисов 2 ", при откъснати язовирни стени и наводнения, съобщи: " Свиквайте с наводненията, климатът се трансформира ". Днес министър председателят във връзка безводието споделя - " свиквайте без вода, тъй като към този момент не вали както преди ", разяснява Нинова и добавя, че това не е политика, а отвод от нея.

Заради некомпетентното и корумпирано държавно управление, стихията отнася къщите и в това време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода, няма по какъв начин да се привиква с сходен цинизъм, декларира тя и отбелязва, че обезпечаването на чиста вода, въздух и земя е обвързване на всяко ръководство.

Това съгласно Българска социалистическа партия може да стане по следния метод - ВиК секторът става предпочитана държавна политика и отговорност, прави се повсеместен народен проект, а не се кърпи на парче, обезпечават се обществени вложения за възобновяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи, и не се краде от тях. От Българска социалистическа партия слагат и въпроса какво е станало с държавния ВиК холдинг с 1 милиарда капитал. Други оферти на социалистите са въвеждане на фрапантен надзор върху употребата на язовири и преустановяване на концесиите на неизрядните концесионери, като същото да се отнася и за замърсителите на реките и водоемите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР