Преди време предложих екозащитниците да бъдат затворени в специален спасителен

...
Преди време предложих екозащитниците да бъдат затворени в специален спасителен
Коментари Харесай

Екозащитниците под строй в спасителен център

Преди време предложих екозащитниците да бъдат затворени в специфичен избавителен център, където да създават на мира своите тайни теории. И, примерно, един път на три месеца да афишират на обществото какво са измислили и по какъв начин е допустимо да се случи. Ако обществото отхвърли концепциите им, още веднъж се връщат в центъра и не престават научната си работа.

Крайно време е това да се случи, тъй като другояче се трансформират в едни елементарни рекетьори и лигльовци. Зоологическата градина, Втория гребен канал, залесяването на 365 декара в екопарк " Марица “. Няма край  трерорът им. Трябва да създадем нещо за тях.

На старта на зоологическата градина имаха искания, че се изсичат дървета. После започнаха да се вършат на загрижени общественици – мястото на зоологическата градина не било там, а някъде на майната си. Настояваха да се спре строителството и да се насочим към друга дестинация – в покрайнините на " Тракия “ имало задоволително място и то за по-голям парк – 77 декара, без нито едно дърво да падне под ножа.

Васил Къдринов от " Граждански надзор – отбрана на животните “ на Георги Сербезов тогава даже разви концепцията от трибуната на Общинския съвет. На митинга му направило усещане, че имало едно момиченце с афиш: " Не желая животни в клетка! “ Съветниците аха да се разплачат, само че се сдържаха, въпреки и мъчно. Окрилен, Къдринов напряко умъртви змея, като изтърси, че няма потребност от никаква зоологическа градина, а да си създадем един избавителен център за диви животни – може и слонове да има, само че най-малко малко болнави да са.

Георги Сербезов беше още по-хард надъхан – центърът може да се изпълни с тигри и лъвове, които да приберем от олигарсите, те ги гледали в частните си паркове. Това са измъчени животни, които би трябвало да бъдат избавени, животни в риск. Пловдив би се гордял с един подобен център,бръщолевеше преди три години Сербезов.

Действията на рекетьорите изчерпва търпението ни. Саботират каквото им падне. Ако би трябвало да се засади дърво, стачкуват. Ако би трябвало да мислим име на лъва, стачкуват. Все още не се оспорили единствено личните си свидетелства за раждане.

А Пловдив би се гордял с един избавителен център за екозащитници, който може да се разположи на 77 декара в " Тракия “. Така счита гражданското общество. Трябва да помогнем на тези хора да развият до дъно възгледите си. Ето предлагаха  вместо зоологическа градина, да се се обзаведем с голяма болница за животни. Обществото не поддържа сходна концепция и съгласно разпоредбите на избавителния център, екозащитниците  би трябвало да се затворят там и след  три  месеца да ни показват идващия си план. Така е заслужено. Все в миналото ще стигнем до единодушие и всеобщо ще подкрепим  тази група. Възможно е даже да затрупаме гребния канал, камо ли да строим втори, в случай че ни убедят, че е извънредно неотложно.     

Да не отхвърляме сходна концепция с лека ръка. Гражданското общество би трябвало да я поддържа, тъй като тя е избавителна и за екозащитниците, и за всички останали. Предлагам ви екозащитна лаборатория с всички екстри на голяма повърхност – 77 декара.

Преди три години тези " еколози “ бяха част от избирателен щаб. Сега отново са в него и се трудят неуморно на политическия фронт. Да предположим, че това не е правилно и се трудят безкористно за правата на животните, дърветата и хората. Тогава да погледнат по-ведро на хоризонта пред тях и със самочувствие да се настанят в избавителния център. Гражданското общество ще ги приветства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР