Преди възлагането на мандат за съставяне на правителство от министър-председателя,

...
Преди възлагането на мандат за съставяне на правителство от министър-председателя,
Коментари Харесай

Президентството: Спазена е конституционната процедура при връчване на мандата

Преди възлагането на мандат за сформиране на държавно управление от министър-председателя, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание, е показано Решение на парламентарната група на Политическа партия " ИТН ", с което показват господин Пламен Николов за претендент за министър-председател. Това декларират от президентството по отношение на въпроси по отношение на връчения на 30 юли 2021 година мандат за сформиране на държавно управление.

Представена е и Декларация за отговаряне на изискванията за избиране на народни представители, на съображение чл.110 по отношение на член 65, алинея 1 от Конституцията на Република България, се споделя още в известието на президентството.

По-рано през днешния ден Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " цитира някогашния народен представител и съавтор на Конституцията Николай Близнаков, съгласно който връчването на мандата на 30 юли е противоконституционно и нелегитимно.

Според Близнаков решението за издигането на Пламен Николов за претендент за министър председател от " ИТН " не е взето от парламентарната група на партията, както изисква Конституцията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР