Преди транспортирането на Алексей Навални до Берлин в организма му

...
Преди транспортирането на Алексей Навални до Берлин в организма му
Коментари Харесай

Кремъл: Преди транспортирането му до Берлин в организма на Навални не са открити отровни вещества

Преди превозването на Алексей Навални до Берлин в организма му не бяха открити никакви отровни субстанции, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.
Той сподели, че Русия е подготвена и заинтересувана от "пълно взаимоотношение и обмяна на данни по този въпрос с Германия ", само че Берлин не е дал отговор на формалните запитвания на Москва.
На въпрос по какъв начин реагира Кремъл на изказванията на Берлин, че Навални е токсичен с вещество от групата "Новичок " Песков сподели, че към този момент Кремъл не може да даде дипломиран отговор.
Има "категорични " доказателства, че съветският отстъпник Алексей Навални е токсичен с нервнопаралитичен сътрудник от групата "Новичок ". Това разгласи през днешния ден представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, представен от международните осведомителни организации. По думите му това е било открито с токсикологичен тест, осъществен в специфична лаборатория на Бундесвера по искане на берлинската клиника "Шарите ", където е настанен пациентът. "Шокиращо е, че Алексей Навални е станал жертва на нахлуване с нервнопаралитичен сътрудник в Русия ", сподели Зайберт.
Зайберт прикани още веднъж Русия да извърши следствие на случилото се с 44-годишния Навални. За резултата от лабораторните проучвания е известена и Ангела Меркел, канцлер на Германия, която през днешния ден е разискала случая с някои министри. "Правителството на Германия изрично осъжда това нахлуване ", съобщи представителят.Зайберт сподели още, че Берлин ще уведоми сътрудниците си от НАТО и Европейски Съюз за резултатите от своето следствие, с които ще разиска възможна "съвместна реакция " според от "руския отговор ". Ще бъде известена и Организацията за възбрана на химическите оръжия, а също парламентарните групи в Бундестага.
Алексей Навални бе превозен със аероплан до Берлин на 22 август, откакто два дни преди този момент се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия от сибирския град Томск до Москва. През последните десетина години той е един от най-яростните съперници на съветския президент Владимир Путин.
Ройтерс означи, че след изказването на държавното управление в Берлин цената на съветската рубла по отношение на еврото спадна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР