YouTube заяви, че ще се съобрази със съдебно решение за

...
YouTube заяви, че ще се съобрази със съдебно решение за
Коментари Харесай

YouTube забранява протестен химн в Хонконг: Това не спира активистите

YouTube съобщи, че ще се съобрази със правосъдно решение за блокиране на достъпа до 32 видеовръзки със „ неразрешено наличие “ в Хонконг. Става дума за протестния химн „ Слава на Хонконг “, съобщи Ройтерс.

Това се случва поради молба на държавното управление, почетена от Апелативния съд на Хонконг, с която се желае възбрана на химна. Въпреки това деятели в Китай продължиха протестните дейности като пееха неразрешения химн и скандираха „ Слава на Хонконг! “

Решението на съда идва на фона на развития, които критици дефинират като подкопаване на върховенството на закона и самостоятелните права в Хонконг, свързани с новия закон за националната сигурност, който Пекин употребява за гонене на опозиционни деятели и закриване на демократични медии.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

Съдиите по делото взеха решение, че основателят на протестния химн е имал желание той да послужи като оръжие, което може да заплаши националната сигурност.

Снимка: Reuters

Смъртоносните пожари са постоянно срещани там

„ Прекратяването на потреблението или разпространяването на съответната ария от всеки, който има желание да подбужда към разединение и да наскърбява националния химн, е законна и нужна мярка от страна на Хонконг за запазване на националната сигурност и националното достолепие “, съобщи представителят на китайското външно министерство - Уанг Уенбин, на брифинг през днешния ден, 15 май.

Снимка: Reuters

В мнения, в които подлага на критика правосъдното решение, от платформата YouTube дадоха отговор, че решението ще провокира песимизъм във връзка с работата на държавното управление на Хонконг за поощряване на цифровата стопанска система и за възвръщане на репутацията му на предвидимо място за правене на бизнес.

Повдигнати са обвинявания за подбудителство към фракционизъм и терористична активност

Хонконг няма формален химн. „ Слава на Хонконг “ е написан през 2019 година по време на широкомащабните продемократични митинги през същата година, като се трансформира в всекидневен различен химн на китайския „ Маршът на доброволците “.

Снимка: Reuters

Полуавтономият Хонконг беше върнат от Англия на Китай през 1997 година, при условия, че се подсигурява запазването на свободите в града под формулата „ Една страна, две системи “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР