Преди Tesla да стъпи толкова сериозно на пазара, Nissan Leaf

...
Преди Tesla да стъпи толкова сериозно на пазара, Nissan Leaf
Коментари Харесай

Renault призна, че е трябвало да се адаптира към ценовата политика на Tesla

Преди Tesla да стъпи толкоз съществено на пазара, Nissan Leaf беше най-популярният електромобил в света, а Renault, което работеше с японския си сътрудник, можеше да създаде лична гама от електрически коли сносно. От началото на годината Tesla към този момент няколко пъти понижи съществено цените на личните си електрически автомобили, вследствие на което представителите на Renault са принудени да признаят, че би трябвало да се приспособят към съперника.

Фабрис Камболив, общоприет управител на подразделението на Renault във френско-японския алианс, съобщи пред Ройтерс: " Анализираме страна по страна, пазар по пазар, с цел да забележим какво равнище на конкурентоспособност ни е належащо, с цел да останем в играта. Продажбите на Renault са се нараснали с 9% в парично изражение през първото тримесечие на тази година, защото опитът за ребалансиране на продажбите към най-печелившите модели стартира да дава резултати след четири години на спад на приходите.
-->
Говорител на френската марка съобщи, че за съперниците по-ниските цени на продуктите на Tesla са сигнал за пробуждане. Продажбите на електрическата версия на Renault Megane набъбнаха внезапно през март, макар че компанията не предложи обилни отстъпки за модела. Във Франция цената на Tesla Model 3 стартира от 41 990 евро след неотдавнашните понижения на цените, до момента в който конкурентният Megane е единствено с 10 евро по-скъп.

Както изясни ръководителят на марката Renault, пониженията на цените на Tesla са несъмнено предизвикателство, защото изискват следене на личните разноски - предизвестие, в което се вслушват всички на пазара на електрически коли. Renault съумя да продаде 354 545 автомобила през първите три месеца на тази година. Приходите на цялата група са намалели с 5,9% през предходната година основно заради отдръпването на марката от съветския пазар. Самото Renault загуби до 9,4% от годишните си доходи, което е четвъртата поредна година на негативен растеж. За френския производител фокусирането върху продажбите на електрически коли би могло да бъде избавление от намаляващата облага, само че съперникът Tesla пречи тази тактика да бъде осъществена без спомагателни усложнения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР