Преди сватбата майка ми си събра багажа и си тръгна.

...
Преди сватбата майка ми си събра багажа и си тръгна.
Коментари Харесай

Ремонтът на стария апартамент предизвика семеен конфликт

Преди сватбата майка ми си събра багажа и си потегли. Тя ме смая с новината, че с татко ми се развеждат. Сякаш чакаше този специфичен ден, с цел да разгласи развода.

Майка ми е на 50 години. Омъжила се е за татко ми преди 30 години. През цялото това време се грижеше за брат ми и мен, а татко ми постоянно ни поддържаше с каквото може. Той работеше от заран до вечер, носеше всички пари на фамилията, в никакъв случай не е имал неприятни привички и в никакъв случай не съм виждал той и мама да се карат съществено.

Очевидно тя се е уморила от спокойния и благополучен живот. Всички домашен отговорности бяха нейна отговорност от самото начало, а баща се прибираше от работа и се отпускаше на дивана. Мама чистеше, приготвяше ни храна, а ние единствено й досаждахме с въпроси какво има за ястие и дали е почистила обувките ни.

Когато баба си отиде, майка ми реши да стартира ремонт в жилището. Ето по какъв начин тя се оправи със загубата. Скоро разбрах, че съм бременна. Когато й предложих да изберем дружно тапетите или да й помогнем с ремонта, майка ми отхвърли.

Преди сватбата си събра нещата и сподели, че се мести в жилището и стартира нов живот. Просто я погледнахме въпросително. Посъветва ни да си потърсим апартамент чартърен.

Тя знае, че чакам дете и нямаме непотребни пари за наем. Ще изляза в майчинство, а мъжът ми не печели доста. Родителите му на драго сърце биха помогнали, само че нямат различен апартамент.

Вижте още: Понякога родителите се държат като капризни деца

През цялото време майка ми не сподели на никого за проектите си. А на въпроса ми за какво постъпва по този начин, тя отговори, че никой не я е питал за жилището. Само аз бях твърдо уверена, че след сватбата апартаментът ще бъде мой. Това някак си е незаслужено, само че майка ми не се счита за отговорна.

Всички чакаха майката да сервира подобен великодушен подарък на булката за нейната женитба. Някои хора живеят с илюзиите, че нещо им принадлежи по право. От друга страна, решението на майката се е оказало ненадейно, само че в случай че беше предизвестила околните си, може би нямаше да има спор.

Кой съгласно вас е прав в тази обстановка?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР