Преди появата на съвременната наука, нашите предци трябвало да прибягват

...
Преди появата на съвременната наука, нашите предци трябвало да прибягват
Коментари Харесай

Бабините методи, които лекуват безотказно

Преди появяването на актуалната просвета, нашите предшественици трябвало да прибягват до други способи за лекуване на своите болести. Те употребявали естествени и налични съставки, които постоянно били на разположение, с цел да си създадат тоник, билков чай и лапа.
Въпреки че обичайна медицина през днешния ден потвърждава, че доста от методите на националното лекуване са изцяло неефективни, а в някои случаи и нездравословни, има някои, които би трябвало да се знаят и ползват. Ако търсите безвредни и евтини домашни средства, разгледайте тези 5 предписания.
 Никой до момента не е предполагал, че това е най-важното нещо за стоманен имунитет Никой до момента не е предполагал, че това е най-важното нещо за стоманен имунитет
Хидратацията на организма e измежду водещите фактори за нашето здраве през цялата година. Това в огромна степен се дължи на обстоятелството, че средн...
1. Сок от лук при болки в ушите
Болката в ушите постоянно се предизвиква от бактерии, живеещи в ушите, непотребна течност или инфектиране на ушния канал. Това положение може да бъде доста мъчително. В някои случаи то ви затруднява да говорите или да се храните. Лукът съдържа сяра, която може дейно да се бори с нездравословните бактерии. Съдържа и противовъзпалителни съединения, които могат да понижат интензивността на болката в ушите. Сварете лука до омекване и по-късно изцедете сока в купа. След като се уверите, че не е прекомерно парещ, използвайте капкомер, с цел да сложите няколко капки сок в ухото си.
2. Захар за хълцане
Въпреки че хълцането въобще не е нездравословно, то може да бъде доста досадно и дразнещо. Особено в случай че хълцате мощно и на публично място, което ви слага в неловко състояние. Един от най-хубавите способи за бързо прекъсване на хълцането е да вземете лъжица захар и да я оставите да се разтопи на езика ви. Въпреки че никой не знае по какъв начин тъкмо работи, факт е, че методът със захарта е ефикасен за доста хора.
3. Сода за самун за възпаления на пикочните пътища
 Тези храни са същински подарък от бога за сърцето Тези храни са същински подарък от бога за сърцето
Много хора мислят, че здравото сърце се дължи на приемственост и липса на нездравословни привички, само че това не е по този начин. Храната е значително значима...
Инфекциите на пикочните пътища съществуват от незапомнени времена, тъй че е естествено да има остарял лек за това. Содата за самун се употребява от епохи за лекуване на инфекции на пикочните пътища. Смята се, че основава алкална среда, която убива бактериите и защищава от разпространяването им. Сложете щипка сода за самун в чаша вода и изпийте две чаши през целия ден. Важно е да не прекалявате, тъй като това може да докара до нежелани последствия.
4. Картофи за ухапвания от инсекти
Ухапване от паяк или комар може да аргументи мощен сърбеж. Чесането на мястото на захапване не прави безусловно нищо, с изключение на да изостря казуса, увреждайки кожата. Следващият път, когато ви ухапе насекомо, не разчесвайте ухапаното място. Вместо това поставете върху него прясно нарязан картоф. Картофите съдържат успокояващи и противовъзпалителни съединения, които облекчават сърбежа. Те могат и доста да понижат подуването.
5. Сушени плодове при храносмилателни проблеми
Когато се чувствате подути или имате неприятно храносмилане след хранене, нормално това се случва, тъй като тялото ви изпитва усложнения с разграждането на храната, която сте погълнали. Една от най-важните съставки за здравословното храносмилане са фибрите, както разтворими, по този начин и неразтворими. Консумирането на сушени плодове като смокини и кайсии след хранене може да усъвършенства храносмилането ви. Сушените плодове съдържат доста диетични фибри, които спомагат за лесното асимилиране на храната. Те също по този начин ще задоволят глада ви за сладко, защото са превъзходен сурогат на нездравословните десерти след хранене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР