Преди повече от 2500 години Хипократ е използвал пчелните продукти,

...
Преди повече от 2500 години Хипократ е използвал пчелните продукти,
Коментари Харесай

Как да използваме пчелните продукти като лекарство

Преди повече от 2500 години Хипократ е употребявал пчелните артикули, с цел да лекува. Именно той е споделил Вашата храна ще бъде Ваше лекарство. Пчелните артикули могат да бъдат и храна, и лекарство.

Всички пчелни артикули са с антимикробни свойства. Най-силно деяние имат медът и прополисът. Също по този начин пчелните артикули могат да бъдат и антиоксиданти. Най-силен тук е прополисът, последван от меда и прашеца.

Пчелните артикули са и противовъзпалителни средства. Най-голямо въздействие при противовъзпалителен развой оказва пчелната отрова. Също по този начин тези артикули спомагат за покачване на имунната система, а също така имат и противораково влияние.

Пчелния прашец, млечицето и прополисът имат огромно противопоставяне против интоксикация с пестициди.

Пчелното млечице има характерни резултати. То е биостимулант, усъвършенства потреблението на О2 и противодейства на умората. Освен това пчелното млечице подтиква и нервната система като улеснява делението на мозъчни кафези. Може да се употребява като противоотрова, болкоуспокояващо, постоянно употребявано в педиатрията и при проблеми в менопаузата. Това е артикул, който е изключително богат на белтъци, на витамини и въглехидрати.

В пчелното млечице се съдържат доста микроелементи - желязо, цинк, манган и други, които са нужни за образуването на кръвта.

 Пропополис

Дозата, която се приема дневно, е 120-180 мл.

Медът може да се употребява в медицината за лечение на голям брой рани, изгаряния, чернодробни болести и възпаления на кожата. Дневната доза за банкет е 100 грама, които би трябвало да се одобряват към 30 минути преди хранене.

Пчелният прашец е една от най-чистите храни. Той се ползва при лекуване на гастрит и анемии, покачва физическата устойчивост на тялото и забавя остаряването на кожата. Дневната доза е 30 грама и също се приема 30 минути преди хранене.

Прополисът се употребява най-често в стоматологията и при язви. Той намалява холестерола и покачва алените кръвни телца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР