Преди обяд днес облачността над страната ще е предимно значителна,

...
Преди обяд днес облачността над страната ще е предимно значителна,
Коментари Харесай

Синоптиците ни хвърлиха в екстаз с новата прогноза. Какво ни чака

Преди обяд през днешния ден облачността над страната ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места в североизточните региони ще превалява дъжд, а в югозападните ще има по-значителни разкъсвания на облачността. След обяд още веднъж места из страната ще има краткотрайни превалявания. Към края на деня от запад ще стартира развой на скъсване и понижение на облачността. Ще духа до сдържан северозападен, в източната половина от страната и краткотрайно мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 23°.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18˚, на 2000 метра - към 12˚.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Преди обяд по северното крайбрежие към момента ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24˚-27˚. Температурата на морската вода е към 26˚. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В неделя вятърът ще се смени с изток-североизточен, ще бъде слаб, в западната половина от страната краткотрайно ще бъде и безшумно. Ще има повече слънчеви часове, само че след обяд тук-там в Западна България още веднъж е допустимо да превали. Температурите едва ще се покачат. В началото на идната седмица въздушният транспорт ще остане от изток-североизток. По-значителни нараствания на облачността и превалявания ще има основно в югозападната част от страната, в планинските региони са вероятни и гръмотевици; в останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 22° и 27°. През идващите дни в средата на седмицата ще бъде най-вече слънчево, дневните температури ще се покачват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР