Преди няколко седмици Андрей Рубльов изненада голяма част от феновете

...
Преди няколко седмици Андрей Рубльов изненада голяма част от феновете
Коментари Харесай

Рубльов: В Барселона се отнесоха зле с мен, затова избрах Белград


Преди няколко седмици Андрей Рубльов изненада огромна част от почитателите и специалистите, като избра да взе участие на ATP 250 шампионата в Белград за сметка на ATP 500 конкуренцията в Барселона, която се организира по същото време. Оказа се обаче, че за това привидно извънредно решени има сериозна причина. Световният №8 разкри, че предходната година уредниците в Каталуния са се отнесли зле с него и по тази причина той е решил този сезон да не играе в града, който смята за собствен втори дом.

„Обикновено се усещам като вкъщи си на шампионата в Барселона, защото доста години живях и упражнявах там, а също така съм член на клуба, в който се организира конкуренцията. За решението да не играя там тази година обаче има причина. Миналата година уредниците не се отнесоха изключително добре с някои играчи, в това число и с мен. Не желая да разгадавам детайлности, само че ставаше дума за значими неща. Точно затова въобще не бях сюрпризиран, когато някои от огромните имена в Тура взеха решение да пропуснат шампионата през сегашния сезон. Предпочетох да играя в Белград, което се оказа отлично решение, защото там се отнесоха с мен 10 пъти по-добре, в сравнение с очаквах“ – разкри Рубльов в изявление за съветското издание Kommersant.

Световният №8 показа и усещанията си от финала, в който надви над лидера на схемата Новак Джокович.

„Беше страховит мач и доста потребен опит за мен. Това, че цялата аудитория поддържаше Новак, беше нещо напълно обикновено. Преди мача бях изцяло наясно, че ще бъде по този начин. Джокович имаше един ден за отмора повече от мен преди финала и по тази причина чаках да бъда в неизгодна позиция при положение, че се стигне до трети сет. Много добре си спомнях всички случаи, в които Новак беше съумял да се възвърне след дълги и изтощителни мачове на шампионати от Големия шлем. Сега обаче обстановката се оказа друга. Знаех, че пред мен още веднъж ще се открият шансове, от които не бях съумял да се възползвам по-рано в мача. В някои от тези обстановки действах наивно, а в други не бях задоволително нападателен. Постарах се да не дублирам тези неточности и за благополучие всичко се разви добре за мен“.

Интервюиращият посочи, че след триумфа си в неделя Рубльов към този момент има победи над всеки от представителите на „Голямата тройка“. „Това е необикновено. Когато побеждаваш такива митове в разнообразни стадии от кариерата си, това те зарежда с опит и самочувствие, които ти оказват помощ в бъдеще. Това достижение е ужасно, само че не може да се съпостави със спечелването на Мастърс купа или такава от Големия шлем например“.

Руснакът бе запитан и каква съгласно него е повода към момента да не е спечелил купа от шампионат, чийто сан е по-висок от ATP 500, въпреки от години да е измежду водещите играчи в Тура.

„Имал съм своите шансове. Бях доста покрай финала в Индиън Уелс, където Надал контузи реброто си на полуфинала и по-късно се оказа, че не е бил на 100 % против Фриц. Миналата година доближих до финала в Монте Карло и Синсинати, само че чисто душевен не съумях да се оправя с напрежението. Мисля, че тъкмо това е огромната ми уязвимост: неумението ми да управлявам страстите си в сходни моменти. По някаква причина в най-важните мачове оставям отрицателните мисли да завладеят съзнанието ми и това вреди на цялата ми игра. Когато играеш против най-хубавите, не трябва да мислиш за опциите, които си пропуснал по-рано в мача, защото съперниците от този сан постоянно се възползват от тези моменти на слабост“.

Рубльов бе запитан и какви са проектите му за сезона на трева поради решението на английската тенис федерация. Lawn Tennis Association в профил всички съветски и белоруски тенисисти от присъединяване на шампионатите във Англия, в това число Уимбълдън, поради съветската инвазия в Украйна. Ако възбраната не бъде вдигната до юни, шампионатите, чийто порти ще останат отворени за Рубльов, са ATP 250 в Щутгарт, Хертогенбош, Майорка и Нюпорт, както и ATP 500 конкуренцията в Хале.

„С екипа ми към момента не сме обсъждали това. В идващите седмици ще приказваме по тази тематика, само че даже в случай че обстановката не се промени, няма да пропусна изцяло сезона на трева. Вероятно ще играя в Хале, както и в някой от другите турнири“ – сподели втората ракета на Русия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР