Преди няколко месеца, когато заговорихме за обща европейска отбрана, беше

...
Преди няколко месеца, когато заговорихме за обща европейска отбрана, беше
Коментари Харесай

Без обща европейска отбрана ще бъдем лесна плячка, заяви Борисов

Преди няколко месеца, когато заговорихме за обща европейска защита, беше като разкол, а в този момент към този момент и френският президент приказва за това. Постепенно в Европа се схваща, че в случай че ние самите не се пазим и не се активизираме да го вършим като обща европейска мощ, ще бъдем лесна плячка.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Талин, където взе участие в среща на върха в региона на цифровите технологии. Той обърна внимание на военната промишленост в Европейския съюз, където съгласно него могат да се обединят високите технологии и опциите, които България може да предложи в корабостроителното дело, както и в производството на сухопътни машини.

Министър-председателят сподели още, че Естония, която провежда форума през днешния ден, е добър образец в областта на цифровите технологии. Той добави, че и България работи по основаването на електронно държавно управление и премахването на административните тежести и това щяло да даде резултат още следващата година.

Борисов сподели още, че България е покрила всички параметри, които се изискват за влизането в Шенген и еврозоната.

" По критерии България е най-надеждната граница на Шенген, финансово- икономическите ни индикатори са образец, битката с контрабандата и корупцията също ", сподели Борисов.

Той добави, че чака всички негови сътрудници да одобряват поканата му да вземат участие в Срещата на върха в София на тематика " Западни Балкани ", която ще се организира в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР