Преди минути общинските съветници във Враца отрязаха мераците на таксиметровите

...
Преди минути общинските съветници във Враца отрязаха мераците на таксиметровите
Коментари Харесай

Отрязаха мераците на таксиджиите във Враца за по-високи цени на услугата

Преди минути общинските съветници във Враца отрязаха мераците на таксиметровите компании в общината за повишение на цената на услугата. Това стана по време на редовносто съвещание на локалния парламент, където докладната бе прочетена от зам.-кмета Мария Попова.
След диспути по отношение на това дали да има таксиметрова стоянка в квартал Кулата и по какъв начин по-правилно да са номерирани точките в докладната, съветниците гласоподаваха поименно с 18 гласа „ за “, 8 „ срещу “ и 7 „ въздържал се “, което обаче не бе задоволително докладната да бъде призната.
Припомняме, че в предлагането бе заложено минималната дневна цена от 0,45 лева./км да скочи на 0,65 лева./км, а оптималната - от 0,70 лева./км на 1,00 лева./км. Минималната нощна цена пък трябваше да се промени от 0,55 лева./км на 0,80 лева./км, а оптималната да скочи на 1,10 лв. за километър.
По време на дебатите в залата думата взе и представител на таксиджиите Борислав Минев, който обаче разяснява само стоянката във врачанския квартал.
От мнения на жители в залата стана ясно, че някои от такситата към този момент са с по-високите цени от повече от месец, още преди да е гласувана докладната. Според хората е доста значимо да се наблюдават такситата изкъсо, тъй като не издават касови бонове и таксуват от точка А до точка Б по свое убеждение, а много постоянно и не пускат касови апарати.
По предложение на съветника Владимир Христов пък би трябвало да се направи огромна инспекция за незаконните таксита на територията на града и селата от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР