Преди дни юристката и началник на кабинета на премиера Кирил

...
Преди дни юристката и началник на кабинета на премиера Кирил
Коментари Харесай

Спецсъдии за Лена Бориславова: Няма дела „на трупчета“, не познава материята

Преди дни юристката и шеф на кабинета на премиера Кирил Петков разгласи, че „ най-вероятно има такива и това е една от рецензиите към активността на Специализирания съд “
„ По-специфични тематики, които се разискват, обществеността чака изявленията да бъдат способени и да съдържат правилни изказвания. За сведение на обществеността, всички каузи, които постъпват в българските съдилища, в това число в профилираните такива, се образуват и се разпределят на правосъдните сформира още в деня на постъпването им или най-късно в идващия работен ден. Този развой се регистрира електронно в общата „ Единна осведомителна система на съдилищата” в Република България, данните от която се отразяват неотложно във Висшия правосъден съвет, а всеки български жител може да се осведоми посредством нея за формиране на делото “.

Това се споделя в позиция на Специализирания углавен съд във връзка разсъждения на Лена Бориславова пред БТВ. Преди дни юристката и шеф на кабинета на премиера Кирил Петков изпадна в странни разсъждения на тематика несъществуващи каузи, които стоят „ на трупчета “ в съда. „ Най-вероятно има такива и това е една от рецензиите към активността на Специализирания съд, точно на тях ще бъде даден нов подтик да могат да бъдат разпределени доста бързо “.

„ Няма нито едно дело, което да е постъпило в профилираните съдилища и да не е формирано незабавно, а да е сложено „ на трупчета”, както твърди госпожа Бориславова и в никакъв случай сходни рецензии не са били отправяни към тези правосъдни юрисдикции. Обещаното дотъкмяване в най-кратки периоди на почналите каузи в същите съдилища, издава несъобразяване с правилото на разделянето на управляващите и непознаване на коментираната материя, изключително що се касае до най-сложните и обемни каузи, които са на произвеждане и ходът им зависи от голям брой фактори “, изясняват от съда.

„ Подобни изявления на представители на изпълнителната власт и то с потребление на отрицателни внушения, касаещи работата на съдилищата, е в прорез с върховенството на закона във всяка демократична страна. Популизмът и пропагандата по тематиката за профилираното правораздаване, целящи уронване на престижа му, с оглед реализиране на публично търпимото му очистване, не са подобаващи спътници на целената правосъдна промяна, която изисква изчерпателност, проницателност и доста сериозен експертен капацитет “, се споделя още в позицията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР