Преди да се фокусираме върху методите за утилизиране на ,

...
Преди да се фокусираме върху методите за утилизиране на ,
Коментари Харесай

Как изтеклите домейни са полезни при изграждането на SEO авторитет


Преди да се фокусираме върху методите за утилизиране на, дано първо разберем за какво тези домейни са потребни.
Линковете, които водят хората към вашия уеб страница, усилват метриките на уеб страницата ви, според от престижа на уеб страницата източник.Линковете, които водят към други уеб страници с висок престиж, също могат да допринесат за престижа на вашия уеб страница. Тук влизат в игра изтеклите домейни.Изтекли домейни са тези, които към този момент не действат, тъй като притежателят не е платил или са били затворени за непрекъснато заради друга причина. През времето, когато тези домейни са били дейни, те са построили престиж (силен линк профил и високи уеб страница метрики), от който можете да се възползвате.
Ето три метода, по които можете да употребявате изтекли домейни, с цел да повишите своите SEO индикатори за успеваемост на уеб страницата:

Изграждане на линкове посредством изтекли домейни

Това е известен способ, който не включва директно изтекли домейни, само че ги употребява за генериране на беклинкове към вашия уебсайт.

Да кажем, че уеб страница, който се класира добре и има висок престиж, е ненадейно затворен. Този уеб страница е имал скъпо наличие, с помощта на което е получил линкове от други уеб сайтове, които са го загатнали като източник на информация.

Използвайки принадлежности като Ahrefs, можете да намерите уеб страници, които са линкнали към изтеклия домейн, и да ги информирате, че този линк към този момент не работи. Споменете, че и вие, и получателят бихте могли да се възползвате, в случай че заменят остарелия линк с вашия.

Тук давате стойност на притежателя на уеб страницата по два метода:
Информирате го за счупената връзка, с цел да не изгубят класирането си.Давате по-добра опция.
Този метод ще отнеме известно изследване и време, само че в действителност ще се изплати в дълготраен проект, защото ще създадете лавина от беклинкове, които ще продължат да усилват престижа на вашия уеб страница.

301 пренасочване (редирект)

Това е страховит способ, който не изисква доста време и старания, а единствено малко изследване за висококачествени и подобаващи изтекли домейни. При тази техника потребителите от изтеклия домейн се пренасочват към вашия уеб страница. Освен самите консуматори, последователно се пренасочват и беклинковете на остарелия домейн към вас, т.е. вашият уебсайт придобива част от престижа му.

За да ви послужи този способ, първо би трябвало да намерите висококачествени домейни със сходна тема на вашия уебсайт. За задачата може да потърсите в.

След като изберете подобаващ домейн, можете да го възстановите със остарялото му наличие. Търсачките ще отразят престижа на домейна и ще го класират по-високо. След това активирате 301 редиректа и потребителите ще бъдат пренасочвани към вашия уеб страница. Т.е. от един изминал домейн можете да получите и трафик, и беклинкове, и високи SEO метрики.

Частни блог мрежи (PBN)

Използването на PBN има както изгоди, по този начин и дефекти. Този способ е с висок риск, само че и с висока облага. PBN или мрежа за частни блогове е мрежа от уеб страници, които вие контролирате и употребявате за основаване на линкове към други уеб страници, с цел да се класирате по-добре в онлайн търсачките и да изградите престиж.

За разлика от първия упоменат способ, PBN не разчитат на някой различен за беклинкове, а вършат всичко сами. Най-често PBN се вършат посредством потребление на изтекли домейни, които са натрупали висок престиж от времето, когато са били дейни. Всеки от тези домейни се купува, прибавя се ново наличие с подобаващи линкове, с цел да се поддържа интензивно. И в следствие се прибавят линкове към вашия основен уеб страница, който генерира пари.

Рискът при този способ идва от Гугъл, който не утвърждава такива практики. Затова би трябвало да внимавате при основаването на блог мрежата, с цел да не си проличи, че уеб страниците са свързани и на един притежател. Иначе има късмет цялата мрежа да получи бан.

Ако гарантирате, че вашата мрежа е незабелязана от Гугъл, ще можете да изградите висок престиж за уеб страницата ви, защото ще създадете огромно количество линкове. Както казахме нагоре, това е способ с висок риск и висока облага, тъй че избирайте рационално.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР