Преди 39 години най-големите музикални звезди в света се събират

...
Преди 39 години най-големите музикални звезди в света се събират
Коментари Харесай

Завладяващата история на една от най-емблематичните песни на всички времена

Преди 39 години най-големите музикални звезди в света се събират в звукозаписно студио в Лос Анджелис за една цяла нощ, като се надяват, че тя ще промени историята на музиката

Сега имаме опция да се пренесем в звукозаписното студио с документалния филм The Greatest Night in Pop, който е наличен в Netflix. Премиерата му беше на филмовия фестивал Сънданс и той споделя за това по какъв начин се е появил сингълът, събрал повече от 80 млн. $ (214 млн. $ днес) за филантропична помощ, с мненията на реализатори като Логинс, Брус Спрингстийн, Синди Лоупър, Шийла Е., Хюи Люис и Лайънъл Ричи, който написа песента дружно с Майкъл Джексън.

Създателите на кино лентата съчетават невиждани до момента фрагменти от четирите камери, снимали основаването на песента. Използват и аудиозапис от журналиста Дейвид Брескин, който предлага взор към динамичността и драмата в стаята, какъвто формалният музикален клип не може да даде

" За мен беше значимо да пресъздам спомените, основани в тази стая и силата, която тя предава ", споделя режисьорът Бао Нгуйен, който е бил единствено на две години, когато сингълът излиза.  

" Усещането е като за филм за грабеж. Това е история с чувството за нещо като " Бандата на Оушън ", изяснява той пред The Guardian.  Тайна интервенция да събереш на скрито място 40 от най-известните хора на земята за една нощ.   

И откакто влизат в студиото се случва магията - основаването на един от най-емблематичните и авторитетни благотворителни сингли на всички времена.  

We Are the World  е основана за събиране на средства за помощ на гладуващите в Африка. Изпълнена е от  Майкъл Джексън, Уили Нелсън, Боб Дилън, Рей Чарлз, Даяна Рос, Стиви Уондър, Смоуки Робинсън, Пол Саймън, Тина Търнър, Дион Уоруик, Лайънъл Ричи, Били Джоел и Брус Спрингстийн, под наслов “САЩ за Африка ” (USA for Africa). 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР