Преди 16-та церемония за отличаване на достойните българи, гражданин се

...
Преди 16-та церемония за отличаване на достойните българи, гражданин се
Коментари Харесай

Рашидов защитава Борисов на Достойните българи

Преди 16-та гала за отличаване на достойните българи, жител се развика в залата, че за три мандата Борисов не е оправил България и изиска министър председателят да си върви. Това стана мотив Вежди Рашидов като министър на културата да разкритикува сходно държание, което не е почтено за гала по отличаване на достойните българи. " Не е почтено държание, на подобен ден то е пъклен грозно ", съобщи Рашидов.

Рашидов връчи специфичната премия на архитекта Фикрие Булунмаз за ремонта на църквата " Св. Стефан ", която бе открита при започване на годината. Рашидов съобщи, обръщайки се към основния редактор на вестник " 24 часа " Венелина Гочева, че самодейността е една от дребното, които са обърнали обектива към простичките хора, елементарните хора, които всеки ден би трябвало да им благодарим.

" Аз благодаря за това, че тази жена всяка заран ставаше и в 10 се прибираше и през днешния ден сме очевидци на една прелестна реституция на един прелестен християнски дом. "

Вежди Рашидов се обърна към недоволния жител и от сцената на награждаването с думите: " Благодарение на господин Борисов и неговото държавно управление през днешния ден ние притежаваме с нотариален акт след 100 години искане екзархичните парцели в Истанбул. Как никой до момента не можа да го направи, а то се случи с помощта на това ръководство ".
Той напомни реставрацията на двете християнски църкви в Одрин. " Как да си вървим - ще си отидем, а кой ще прави това, което се случва. Защо никой 100 години не можа да върне екзархичните парцели в Истанбул. Днес ние притежаваме най-хубавите парцели ", съобщи Рашидов. Той благодари за напъните на реставраторката и посочи, че за този прелестен обект тя би трябвало да получи и държавно отличие.

Вежди Рашидов напомни трагичния случай в река Лим, когато елементарни хора спасяваха дечицата. Тези хора по-късно получиха българско поданство.

" Българското държавно управление не е неблагодарно държавно управление ", съобщи Рашидов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР