Преборилият левкемията бивш вратар на Уулвърхемптън и Нигерия Карл Икеме

...
Преборилият левкемията бивш вратар на Уулвърхемптън и Нигерия Карл Икеме
Коментари Харесай

Преборил левкемията и Алън Хътън идват за Мача на надеждата

Преборилият левкемията някогашен вратар на Уулвърхемптън и Нигерия Карл Икеме се включва в тима на звездите за " Мача на Надеждата " на стадион " Васил Левски " на 6 септември. Двубоят се провежда с благотворителна цел от фондация " Стилиян Петров ". Освен Икеме към отбора, който ще бъде воден от Мартин О`Нийл се причислява и легендата на Шотландия, " Глазгоу Рейнджърс " и " Астън Вила " Алън Хътън.

Карл Окона Икеме е роден на 8 юни 1986 година в Сътън Колдфийлд (Англия). Цялата си кариера от юноши до мъже изкарва в " Уулвърхемптън Уондърърс ", като е отдаван чартърен на " Акрингтън Стенли ", " Чарлтън Атлетик ", " Шефилд Юнайтед ", " Куинс Парк Рейнджърс ", " Лестър Сити ", " Мидълзбро " и " Донкастър Роувърс ". За " Уондърърс " има 191 мача, като с него отборът печели промоция в елита през 2017 година

Въпреки че е роден в Англия той приема да играе за Нигерия, родината на родителите му. Изиграва 10 мача, като е в основата на класирането на отбора за международното състезание през 2018 година

На 6 юли 2017 година тъкмо преди началото на подготоката за присъединяване на отбора в Премиършип Икеме научава диагнозата " остра левкемия ", същата като на Стилиян Петров.

На 23 юни 2018 година Икеме афишира, че е в " цялостна ремисия " след " сложна година и интензивна химиотерапия ". И четири дни по-късно поставя завършек на кариерата си. А новият вратар на " Уулвс " Руи Патрисио отхвърля фланелката с номер 1 поради Карл и играе с 11-ата.

Карл Икеме признава, че Стилиян Петров му е оказал помощ доста в борбата. " Никога не се бяхме срещали със Стан. Но пристигна в болничното заведение по-малко от 24 часа след диагнозата. Той бе имал същата форма на левкемия и ми изясни какво следва. Беше толкоз хубаво, че до мен имаше човек, който е минал по този път и можех да приказвам с него в сложните моменти на лекуването. Просто можех да разгадавам на него. След като ме реалокираха в Манчестър, в същата болница се лекуваше и Джо Торнтън от " Рочдейл ". И той пристигна да ме види. Двамата ме поддържаха по неповторим метод. Знам, че мога да се обърна към тях за всичко. Хубаво е да имаш такива хора до себе си ", споделя Икеме в изявление за " Гардиън ", откакто влиза в ремисия.

През май тази година Карл Икеме стана първенец по бразилско джиу-джицу и се върна в спорта.

Алан Хътън е роден на 30 ноември 1984 година в Глазгоу. Започва кариерата си в " Рейнджърс " и оказва помощ за спечелването на купата през 2005 година

През 2008 година се мести в Англия и подписва с " Тотнъм Хотспър ", като по-късно тази година печели с него купата на лигата. След наем в " Съндърланд " подписва с " Астън Вила " дружно със съотборника си от " Тотнъм " Джърмейн Дженас.

В началото не му потръгва и е пращан чартърен в испанския " Майорка ", " Нотингам Форест " и " Болтън Уондърърс ". Връща се в Бирмингам през 2014 година и изненадващо за всички претърпява подем и е корав титуляр по десния фланг на отбраната. Дори получава прякора Шотландския Кафу.

На 19 февруари Хътън разгласи, че поставя завършек на футболната си кариера. За националния тим на Шотландия изиграва 50 мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР