Празниците вече са на прага ни и това освен забавление

...
Празниците вече са на прага ни и това освен забавление
Коментари Харесай

Яжте само през 8 часа на ден, за да отслабнете

Празниците към този момент са на прага ни и това с изключение на развлечение и приятни моменти с най-близките, значи и постоянно стоене на трапезата, което несъмнено ще докара и до непотребни килограми. Вместо да гледате всички вкусотии и да се пробвате да се убедите, че не трябва да ядете, пробвайте се да се храните в границите на осем часа денем.

Според експертите това ще ви донесе нужния триумф и освен няма да качите, само че и ще свалите няколкото непотребни килца, които ви тревожат отдавна. Според резултатите от проучване, в случай че ограничите времето, в което се храните, ще намалите и заплахата от диабет от втори вид.

Учените настояват, че няма никакво значение дали похапвате сладки или мазни храни през тези часове. Когато изградите режим на хранене, тялото стартира да планува по кое време ще употребява хранители субстанции.

Учените са уверени, че това ще направи организма на всеки човек доста по-подготвен за изгаряне на признатите калории. За да проведат своето проучване, са употребявани гризачи, които са разделили на две групи.

 Пържола

На едната група са давани храни, които са богати на мазнини, през целия ден, а на другата - единствено в границите на осем часа денем (между 9 и 17 часа). Резултатите демонстрират, че гризачите, които са имали режим на хранене, са били освен по-слаби от останалите мишки, само че и по-здрави.

Учените изясняват, че е значимо човек да съблюдава някакъв режим, защото по този метод се синхронизират системите в организма и се приготвят за приема на храна. Освен това, в случай че се храните в избрани часове, метаболизмът доста ще се усъвършенства. Проучването е на учени от института Салк, Калифорния, а данните от него са оповестени в списанието Сел метаболизъм.

Покрай празниците всеки се отпуска да хапва повече – и по какъв начин другояче, като на трапезата има толкоз доста вкусни блюда. Все отново учените припомнят, че когато напълняваме, има и други фактори, които ни въздействат, с изключение на в какъв брой часа се храним.

Това са недоспиване, ядене на крайник и други Според американско изследване климатиците също са отговорни за наднорменото тегло – най-вече затлъстели американци има в южните щати, където в съвсем 70 на 100 от домовете има климатик.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР