Празниците наближават и вероятно много от вас вече правят планове

...
Празниците наближават и вероятно много от вас вече правят планове
Коментари Харесай

Как да защитим домовете си от крадци преди празниците?


Празниците наближават и евентуално доста от вас към този момент вършат проекти за пътешестване. Как да подсигурим дома си и ключалките? Станчо Станчев ни срещна с Илиян Царибродски, експерт по основна сигурност, който ни поучава по какъв начин да създадем домовете си по-защитени. Той се занимава с това към този момент повече от 10 години, има ключарско ателие в столичния квартал „ Дървеница “.

Според него не обръщаме изключително внимание на заключващата система у дома и не осъзнаваме какъв брой сме уязвими за крадците.

Хората се обръщат към него най-често след грабеж. Молбата им е за бърза реакция - бързо да се инсталира нещо несъмнено и надеждно, с което ще бъдат предпазени в идващите години.

Илиян е отключвал порти във всевъзможни условия.

„ Ходили сме на изневери, на битови обстановки, в които да отключваме апартамент, когато любовникът или любовницата са вътре в жилището. Съпругата или брачният партньор са ни повикали, с цел да отключим вратата. Това са обстановки, в които не искаш да си там. Ставали сме очевидци на много куриозни случки и обстановки “, споделя специалистът.

Има ли ключалки , които не могат да бъдат отключени ?

„ Има такава брава. Но всяка брава, която не може да се отключи след 30-ата минута, се води за неотключваема и е в рубрика висока степен на сигурност. Крадците нямат теоретично толкоз време, с цел да я отключат.

За Илиян най-голямата опасност е елементарната брава, а всяка домашна отбрана има собствен темп на продупчване.

„ Всяка седмица имаме по няколко адреса, които ни " изпотяват ". При тях повредата е толкоз сериозна, че ни лишава повече време, няколко часа. Понякога даже сме седели четири-пет часа пред врата, до момента в който успеем да я отключим “, споделя още той.

Илиян поучава да диагностицираме своята брава, а в уеб страницата на неговото ателие има комфортна алтернатива за това.

„ Стартирахме акция от първи ноември. Предлагаме на нашите сегашни и бъдещи клиенти да се съветват гратис и да си запишат час, с цел да диагностицираме тяхната брава “, разяснява Царибродски.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР