Празникът тази година ще е различен и запомнящ се за

...
Празникът тази година ще е различен и запомнящ се за
Коментари Харесай

Скиори в носии ще развеят българското знаме на 3 март в Пирин


Празникът тази година ще е друг и запаметяващ се за поданици и посетители на курорта.

Той ще стартира в 12,30 часа на Бъндеришка поляна в Пирин планина. Присъстващите ще станат очевидци на флашмоб, в който банският фолклор ще бъде показан по нетрадиционен метод. Над всичко и всички обаче ще бъде българският трикольор, който, преди да се развее над празнуващите, ще бъде донесен по пистата от облечени с национални носии скиори.

Пременени също в носии, самодейците от Народно читалище „ Никола Вапцаров” ще свирят и пеят и ще увлекат в голямо хоро българи и чужденци.

Организаторите на тържеството на Бъндеришка полена – Община Банско, „ Юлен”АД и НЧ ”Никола Вапцаров”, приканват всички българи да се причислят към празненството, като носят флагове на България и се облекат в национални носии.

Прояви за празника ще има и ден по-рано, на 2 март. Пред паметника „ Банско помни героите “,пише кмета.бг.Там ще бъде изпълнен националният химн и ще се положат венци и цветя признателните банскалии в 16,30 часа. Веднага по-късно, от 17.30 часа, в огромния салон на читалището учениците от СУ ”Неофит Рилски” ще изнесат концерт-спектакъл, отдаден на 3 март.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР