Празникът на влюбените – Свети Валентин, е най-добрият момент да

...
Празникът на влюбените – Свети Валентин, е най-добрият момент да
Коментари Харесай

Какво да сготвим за Свети Валентин

Празникът на влюбените – Свети Валентин, е най-хубавият миг да съвместим кулинарните си умения с дълбоките си усеща.

Даваме ви няколко симпатични хрумвания за това какво да сготвите за Свети Валентин, тъй като е добре да обмислите менюто си авансово.

Закуска за Свети Валентин

 Романтични палачинки за Свети Валентин

Романтичната тематика може да стартира още от сутринта, когато поднесете на половинката си палачинки във формата на сърца.

Необходими артикули: 1 чаша брашно, 2 яйца, щипка сол, щипка захар, половин литър прясно мляко, 4 супени лъжици заквасена сметана, шоколад, пудра захар и сладко от ягоди.

От яйцата, брашното, млякото, солта и захарта се прави тесто се пържат палачинки. От готовите палачинки се изрязват сърца, слепват се две по две, като се пълнят с шоколад или сладко, от горната страна се намазват по ръбовете със сметана. В средата се изписва с тубичка течен шоколад първата писмен знак на половинката ви и се поръсва с пудра захар. Сервира се в леглото.

Вечеря за Свети Валентин

 Салата с авокадо и бекон за Свети Валентин

Вечерята би трябвало да е доста специфична. Тя би трябвало да е лека и направена от съставки, които възбуждат освен апетита, а имат и потвърдени свойства на афродизиаци.

Салатата от авокадо с бекон

В компанията на цитрусов сос и подобаваща за пускане на формалната вечеря.

Необходими артикули: 1 огромно узряло авокадо, 100 грама бекон, нарязан фино, 1 маруля или салата Айсберг, 20 грама масло, 3 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица соев сос, 1 супена лъжица оцет и 3 супени лъжици кафява захар.

Беконът се запържва до златисто. Авокадото се обелва и се нарязва. Марулята или салатата Айсберг се нарязва и се смесва с авокадото.

В стъклена или порцеланова купа се смесват маслото, кетчупът, соевият сос, оцетът и захарта. Всичко се разбърква и се поставя в микровълновата фурна за 2 минути. Върху авокадото и марулята се разпределя беконът и се полива със соса.

Сьомгата със сос от шампанско

 Сьомга с шампанско за Свети Валентин

Перфектна за главно ядене на вечерята за Свети Валентин.

Необходими са 2 части сьомга, 30 грама масло, половин глава лук, щипка естрагон, 150 мл шампанско, 100 мл течна сметана, 400 грама картофи.

В разтопеното масло се запържва нарязаният лук. Добавя се шампанското и се оставя да ври на слаб огън, до момента в който се изпари на половина. Добавя се сметаната и сосът се прецежда. Връща се в тигана, прибавя се естрагонът и се оставя 1 минута на котлона. Картофите се обелват и се задушават. На скара или във фурната се запичат частите сьомга и се сервират със соса от шампанско и задушени картофи.

Печено пиле с мед

За тези, които не обичат риба, е уместно печено пиле с мед и подправки.

Необходими са 1 цяло пиле, 100 мл бяло вино, 30 грама масло, 3 супени лъжици течен мед, шепа свеж босилек и шепа кориандър.

Подправките се поставят в пилето, което извън се намазва с масло, а по-късно – с течния мед. Пече се 20 минути на фурна, полива се с вино и по-късно се пече, като от време на време се полива, с цел да е сочно.

Десерт за Свети Валентин

 Ягоди в шоколад за Свети Валентин

Десертът за Свети Валентин би трябвало да е напълно лек - най-подходящи за празника са късчета плодове, топнати в разтопен шоколад.

Ако към този момент сте тествали тези предписания за Свети Валентин, може да се спрете и на чийзкейк, мини торти или пък за какво не тарталети. Това са ефектни десерти, които обаче ще изискват и нужното време.

Вижте още вкусни хрумвания за Свети Валентин и изненадайте обичания!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР