Празник на билките ще се проведе в края на месец

...
Празник на билките ще се проведе в края на месец
Коментари Харесай

Празник на билките готвят в Троянско

Празник на билките ще се организира в края на месец юни над село Балканец, община Троян. Освен на потребните растения събитието ще е отдадено още на планината и туризма. С него публично ще бъде открит и летният туристически сезон.

По традиция празникът на билките събира на едно място стотици ценители на лековитите треви, планинари и туристи. От юг и от север на Балкана идват още ориентировачи, колоездачи, фенове на рисковите спортове и просто хора, които желаят да се повеселят.

Събитието е уместно даже за туристи, които към момента не са се потопили в целебното тайнството на билките, защото по време на събора ще бъде показана забавна и доста потребна информация за лековитото влияние на тези скъпи растения.

По традиция също по този начин на празника се вършат надпревари по изработка на най-дълъг и най-шарен венец. Любителите на билките подготвят уханен чай от разнообразни чудодейни растения, потвърдили потребното си влияние още в Древността.

Празникът на билките, планината и туризма ще предложи на гостите също по този начин ястия, които обичайно се подготвят по този край и поради които туристите постоянно се връщат назад. Освен на ядене и пийване гостите ще се насладят и на радостна празнична стратегия. Народни осъществявания ще завладеят планинските скатове на Троянския Балкан и кръшни хора ще се извият по поляните.

Ето за какво всички, които обичат слънцето, природата, планината, туризма, билките, фолклорните осъществявания и приятните страсти са добре пристигнали на празника. Той ще се състои на 27-ми юни в местността Айдушко сборище, над село Балканец /до пътя за Беклемето/. Програмата ще стартира от 10.00 часа.

 Билки

За положителното въодушевление на всички присъстващи ще се погрижат Илия Луков и Тони Дачева, чиито осъществявания от години радват публиката. За по-голямо улеснение на гостите на празника е обезпечен и безвъзмезден превоз, който потегля от паркинга пред постройката на Общината в Троян в 9.00 часа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР