Праз има навсякъде по пазари и магазини, което ни и

...
Праз има навсякъде по пазари и магазини, което ни и
Коментари Харесай

Зимните салати с праз - постни и страшно апетитни!

Праз има на всички места по пазари и магазини, което ни и въодушеви да ви предложим предписания за салата с праз. За да бъде още по-вкусна салатката, към нея сме добавили и люти чушлета.

Тези, които не обичат люто, просто няма да ги прибавят. За салатата с праз ще са ви нужни повечко зеленчуци – богатата рецепта прави салатата подобаваща и за гарнитура на риба или меса, които са печени на скара.

Ето и какво ще ви бъде належащо, с цел да си извършите зимна салата вкъщи:

Салата с праз и патладжан

 Салата с патладжан и праз

Необходими артикули: 2 патладжана със междинен размер, 3 розови домата, 2 пиперки, 1 глава червен лук, 2 стръка праз, 3 люти чушки, сол, олио, оцет или лимонен сок и магданоз

Начин на подготвяне: Патладжаните и чушките (хубаво е да са алена и зелена) се изпичат, обелват и нарязват на едри кубчета. Към тях се прибавят и розовите домати, които също са накълцани на кубчета. В случай че не намирате розови домати, постоянно можете да ги заместите с червени.

Лукът се реже на тънки полумесеци, а празът - на шайби. Лютите чушки се скълцват на доста ситно и се прибавят към всички останали зеленчуци.

Салатата се разбърква добре и към нея се поставя нарязан магданоз, сол, лой и оцет. Разбърквате, охлаждате и сервирате.

Картофена салата с праз

 Картофена салата

Иначе салата с праз и люти чушлета можете да си извършите и по различен метод.

Сварете си картофи и вместо лук сложете праз. Освен това най-после, когато към този момент сте овкусили салатата, можете да добавите една ли две суши люти чушки. Така приготвената салата може да престои няколко часа – по този начин даже ще бъде по-вкусна.

Бобена салата с праз

 Бобена салата Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева

Можете да си извършите и обичаната класическа бобена салата по същия метод – просто заменете картофите с фасул. За край на зимната салата поръсете с малко изсъхнал джоджен.

За феновете на по-необичайните оферти – изпечете две люти чушки и ги нарежете. Към тях прибавете един филиз праз, който сте нарязали на тънки шайби. Хубаво объркайте, посолете, прибавете зехтин и малко лимонен сок и салатата е подготвена.

Вижте и други апетитни салати с праз!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР