Правозащитникът и бивш политически затворник Мирослав Маринович, основател на украинската

...
Правозащитникът и бивш политически затворник Мирослав Маринович, основател на украинската
Коментари Харесай

Обявиха Усик и Ломаченко за предатели на Украйна

Правозащитникът и някогашен политически пандизчия Мирослав Маринович, създател на украинската Хелзинкска група, изрази мнението си за скандалната обстановка към Александър Усик, който взе участие в съветски филм за православието. След появяването на клипа даже се появиха отзиви, че някогашният безспорен международен първенец в полутежка категория е вербуван от съветските познавач служби.

„ Позицията на Усик и Ломаченко е позиция на враговете на украинската държавност. И двамата са ясни представители на Русия. Освен това преди този момент Усик беше скептично надъхан към декомунизация в Украйна, като че ли не осъзнаваше, че комунизмът е донесъл доста жертви на украинския народ.

Бих желал тези двама да изоставен Украйна. Усик и Ломаченко са рискови за страната. И не се крийте зад лозунги, които сякаш популяризират Украйна в спорта. Съжалявам, само че отивайте в Русия. И в случай че не отидете, тогава се надявам, че ще пристигна моментът, в който ще носите отговорност за антиукраинските си дейности „, сподели Маринович.

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР