Правозащитната организация „Амнести интернешънъл“ призова Италия да промени строгите ограничения

...
Правозащитната организация „Амнести интернешънъл“ призова Италия да промени строгите ограничения
Коментари Харесай

Амнести интернешънъл: Не дискриминирайте неваксинираните

Правозащитната организация „ Амнести интернешънъл “ прикани Италия да промени строгите ограничавания против Covid-19 против неимунизираните и дефинира тази мярка като мощно дискриминативна.

Указ на държавното управление на Марио Драги направи имунизацията наложителна за всички над 50 години. Неимунизираните нямат право на публичен превоз и редица други услуги. От държавното управление на Драги мотивираха решението като грижа и облекчение на натиска над италианската здравна система.

В свое изказване „ Амнести интернешънъл “ настоя за използване на различни ограничения, в това число потребление на маски и всеобщо гратис тестване за Covid-19, с цел да се има опция и неимунизираните лица да продължат да ходат на работа и да употребяват публичен превоз без дискриминация.

Съгласно актуалните правила в Италия, носенето на маска и даването на негативен тест за Covid-19 не са задоволителни за достъп до публичен превоз. Тези правила остават в действие до 15 юни 2022 година

Местното поделение на „ Амнести интернешънъл “ в Италия за правата на индивида, съобщи, че наложителната имунизация може да бъде оправдана от законодателите, само че тя би трябвало да бъде с сложено ограничаване на използване във времето и да бъде пропорционална мярка за отбрана на публичното здраве.

„ Правителството би трябвало да подсигурява, че цялото население може да се употребява от главните си права, като да вземем за пример правото на обучение, работа и здравно лекуване, изключително във връзка с пациенти, които не са с ковид, само че се нуждаят от незабавна интервенция “, се споделя в известието.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР