Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи днес, че с нея никой

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи днес, че с нея никой
Коментари Харесай

Кой ще наследи Цацаров? Имат ли кандидатура управляващите?

Правосъдният министър Надежда Йорданова заяви през днешния ден, че с нея никой не е обсъждал кандидатура за нов ръководител на КПКОНПИ, откакто ръководителят й Сотир Цацаров подава оставка. Освен това продължава работата по текстовете за делене на антикорупционния орган на две обособени комисии.

Промените в Закона за правосъдната власт в частта за закриването на спецсъдилищата ще се движат по "бърза писта ", за разлика от текстовете, касаещи Висшия правосъден съвет (ВСС), сподели още правосъдният министър преди днешното съвещание на Съвета.

Тя разясни, че в измененията за спецсъда би трябвало да се посочи кои магистратури да са способени да поемат делата им след закриването. Едната опция е това да са общите съдилища, а другата - във всеки от шестте апелативни региона да има по един областен съд, който да поеме делата. Това е текстът, който съдружните сътрудници разискват, само че той няма да е препъникамък, уточни Йорданова.

От думите й стана ясно, че по-бавно ще вървят измененията за промяната на Висш съдебен съвет. Те ще бъдат подложени на необятна полемика, сподели Йорданова и уточни, че във ведомството й е получено изследването на Съюза на съдиите, в което се споделя какво е упованието на съдиите. За да се стигне до текстове, които да получат обща поддръжка, ще има даже и обществено разискване на концепциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР