Правосъдният министър Крум Зарков проведе онлайн среща с представители на

...
Правосъдният министър Крум Зарков проведе онлайн среща с представители на
Коментари Харесай

Зарков и Пеканов успокояват еврокомисари за борбата с корупцията

Правосъдният министър Крум Зарков организира онлайн среща с представители на Европейска комисията (ЕК) по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност и промените, свързани с върховенството на закона. От тяхното навременно приемане зависи и вторият транш за България по Националния проект за възобновяване и резистентност. Това оповестиха от Министерството на правораздаването.

Срещата провежда служебният заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Зарков отговори на въпросите на Европейска комисия и показа в елементи напредъка по законопроектите, касаещи многогодишната рецензия на Европейска комисия във връзка с България, а точно - върховенството на закона в България и корупцията по високите етажи. Подготвянето на законопроектите за идващото болшинство ще завоюва време на депутатите, които ще имат опция да дебатират всъщност текстовете, защото крайният период за приемане на законите, с цел да получим втория транш по Националния проект за възобновяване и резистентност, е до края на 2022 година.

Министерството на правораздаването работи интензивно по Антикорупционния закон, като ще резервира концепцията, готова в границите на 47-ото Народно заседание, само че ще предложи основни промени в метода на конструиране и въвеждане на взаимоконтрол в границите на органа. Предложенията на министерството предстоят да бъдат обществено оповестени.

Представителите на Европейска комисия разясниха показаните концепции за законопроекти, като мощно окуражаващи. 

Министър Зарков увери основния договарящ по Плана за възобновяване и резистентност, че в най-кратки периоди Комисията ще получи и цялостните текстове на други законопроекти в бранш „ Правосъдие “, които към този момент са готови на чернова, измежду които са тези за медиацията и правната помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР