Правосъдният министър Крум Зарков бе изслушан в парламента по повод

...
Правосъдният министър Крум Зарков бе изслушан в парламента по повод
Коментари Харесай

Коалиция Мълчание за Гешев - ГЕРБ, ДПС, БСП, Има такъв народ

Правосъдният министър Крум Зарков бе изслушан в Народното събрание във връзка проблема с защитата на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който съобщи, че се усеща застрашен от основния прокурор Иван Гешев.

Друга тематика на чуването бе почивният комплекс на прокуратурата в " Боровец " - така наречен Регентска къща, и информацията, че Гешев го е трансформирал в персонална резиденция.

Депутатите от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " ИТН " се покриха с безмълвие и не участваха в чуването - нито със задаване на въпроси, нито със мнение по изнесените данни.

Зарков съобщи, че защитата на Сарафов му е била обезпечена незабвано.

" Безпрецедентно е, че сигнал за опасност по закон се получава от административния началник. В случая магистратът се усеща заплашен от своя адмнистративен началник ", изясни Зарков.

Срок за защитата няма, като Съветът по защита към Министерство на правораздаването се събира регулярно, с цел да преценя степента на застрашеност.

Ако има отчет за смяна на събитията, ще има и смяна в защитата (всъщност това е бившето Бюро по отбрана, което от времето на Цацаров и изключително при Иван Гешев главните прокурори последователно трансфораха в персонална " преторианска армия ", а след това Министерство на правосъдието си иззе назад и то  още веднъж извършва естествените си функционалности, б.р. на Клуб Z)

" Каквото би трябвало да бъде направено, ще бъде направено. Хвърчат обвинявания в осъществяване на закононарушения по върховете на онази институция, която е призвана да ги преследва.

Съществува ли механизъм, който да разреши без значение следствие на основния прокурор и неговите заместници? Това е систематичният отговор. Всичко породи неприятно, само че не ненадейно, този въпрос беше замитан ", сподели още Зарков.

По отношение на парцела в Боровец Зарков съобщи, че не разполага с информация.

" Какво се е случвало с този парцел не бих могъл да ви кажа, не бих могъл да разполагам с тази информация ", съобщи той.

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Бойко Рашков съобщи, че по негова информация в почивния комплекс живее основният прокурор и различен прокурор " не може да припари ". А Гешев всекидневно пътува от Боровец до София с бронирани коли.

" Това не ощетява ли бюджета с капризите на един основен прокурор? Привилегии, това фикс идея ли е на този човек ", попита Рашков.

От залата се чуха възражения, че той пресрочва времето.

" Доста прескочихме времето, само че бързо върви чуването, по тази причина си разреших ", отговори зам.-шефът на Народното събрание Никола Минчев, който водеше съвещанието.

Зарков още веднъж отговори, че няма информация и не се е интересувал къде живеят административните ръководители на правосъдната власт.

" Не съм бил на тази база. Знам, че част от това, което говорите, е обект на различен тип производства. Висш съдебен съвет е дал постройката на прокуратурата като институция ", сподели още Зарков.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР