Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка. Ще успокои ли това

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка. Ще успокои ли това
Коментари Харесай

Блокадите в Триъгълника притискат властта, блокадите на „Орлов мост” притискат гражданите

Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка. Ще успокои ли това недоволството на улицата? И има ли излаз от политическата рецесия в страната? Темата разясниха в ефира на „ Здравей, България " социологът Кольо Колев и общественият антрополог Харалан Александров.

Блокадите в Триъгълника на властта притискат властта, блокадите на „ Орлов мост " притискат жителите. Ако протестиращите са задоволително интелигентни, би трябвало да се дадат сметка за това и да насочат дейностите си там, където ще тормозят ръководещите, счита Колев.

Експлозията не се случи както чаках. Според мен в този момент сюжетите са два. Единият е затихващо напрежение с припламване тук-там. Това са движещите се агитки, които нападат разнообразни места, както нападнаха метрото. Другият сюжети е детонация - тогава, когато това начинание се срине под тежестта на своето обезсърчение, което е изцяло реалистично, счита Харалан Александров. Съдейки по митингите в непознати страни, антропологът не изключва и появяването на нови талази протестиращи. Според Колев пък протестиращите са върха на айсберга, а основата му е насъбрано през годините напрежение. Той е на мнение, че измежду протестиращите има разделяне и детонации няма да има.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР