Правосъдие за всеки организира протест пред сградата на Висшия съдебен

...
Правосъдие за всеки организира протест пред сградата на Висшия съдебен
Коментари Харесай

“Правосъдие за всеки“ с протест пред ВСС, искат оставката на Гешев


„ Правосъдие за всеки ” провежда митинг пред постройката на Висшия правосъден съвет през днешния ден. Протестиращите ще се съберат, с цел да изискат оставка та на основния прокурор Иван Гешев за следващ път, съобщи БГНЕС.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов ще бъде пред Висшия правосъден съвет, с цел да изиска да стартира дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев.

В четвъртък е планувано пленумът на Висш съдебен съвет да разиска настояванията за започване на дисциплинарно произвеждане и освобождение на Гешев. Още на 22 юли Христо Иванов сезира Висш съдебен съвет с такова искане с претекста, че за една година на поста си Гешев е позволил тежки систематични нарушавания, в това число на законови разпореждания, на Етичния кодекс на българските магистрати и на презумпцията за невиновност.

“Неговите дейности доведоха до огромна политическа рецесия и невиждана резолюция на Европейския парламент с правилни отрицателни констатации за ситуацията в България. С това той преизпълнени плануваното в конституцията съображение за уволняване – “действия, които накърняват престижа на правосъдната власт ”, декларира Христо Иванов.

Като точка в дневния ред обаче на Пленума на Висш съдебен съвет не са включени настояванията за пускане на дисциплинарно произвеждане и освобождение на Иван Гешев.

Пленумът на Висшия правосъден съвет ще разиска Обръщението на съюза на съдиите в България и Доклада на Европейската комисия за върховенството на закона. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР